Kampung Yahudi (Yerusalem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta Jewish Quarter

Kampung Yahudi utawa Jewish Quarter (basa Ibrani: הרובע היהודי‎, HaRova HaYehudi or the Rova, Arab: حارة اليهود‎‎, Harat al-Yehud) iku siji saka patang papan padunungan sajeroning Kutha lawas Yerusalem ing Yerusalem. Tlatah iki jembaré watara 116,000 mèter pesagi [1] sing dumunung ing sèktor kidul-wétan ing sajeroning témbok kutha lawas, lan mujur saka Gerbang Zion ing sisih kidul, sadawaning Padunungan Armenia ing sisih kulon, nganti tekan Street of the Chain ing sisih lor lan Témbok Ratapan lan Temple Mount ing sisih wétan.

Papan padunungan iki dipanggoni watara 2,000 pedunung lan minangka panggonan sawetara yeshiva land sinagog, mliginé Sinagog Hurva. Sawisé diwangun ing taun 1701, dirusak, dibangun manèh taun 1864, lan dirusak ing taun 1948, Sinagog Hurva dibangun manèh taun 2010.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Kollek, Teddy (1977). "Afterword". In John Phillips. A Will to Survive - Israèl: the Faces of the Terror 1948-the Faces of Hope Today. Dial Press/James Wade. 28 34 acres 

Bibliografi[besut | besut sumber]