Kamet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kamet
कामेत
India relief location map.jpg
Kamet lan Garhwal Himalaya dipunpreksani saking Ranikhet, Uttarakhand
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,756 m (25,446 ft) 
Ranked 29th
Prominèn2,825 m (9,268 ft) 
Ranked 121st
Isolasi70 kilometres (43 mi)
PratélanUltra
Géografi
Kamet kapernah ing India
Kamet
Kamet
Location in northern India
LocationUttarakhand, India
Parent rangeZaskar Range (Himalayas)
Panjatan
Panjatan pisananJune 21, 1931 by Frank Smythe, Eric Shipton, R.L. Holdsworth and Lewa Sherpa
Rute gampang dhéwéglacier/snow/ice climb

Kamet inggih punika gunung ingkang inggilipun urtan nomer kalih wonten ing Garhwal, wingkingipun Nanda Devi. Gunung punika kaping pisan dipunminggahi nalika taun 1931, nanging sampun dipunbudidayakaken minggah gunung punika nalika taun 1855. Gunung punika inggilipun 7.756 mèter utawi 25.447 kaki. Wulan ingkang saé kanggé minggahi gunung Kamet inggih punika wulan Juli, Agustus, kaliyan September. Gunung kamet dipunminggahi kaping satunggal kaliyan Frank Smythe, Eric Shipton, RL Holdsworth, kaliyan Lewa Sherpa.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. / Kamet(dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)