Kamet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kamet
कामेत
India relief location map.jpg
Kamet lan Garhwal Himalaya dipunpreksani saking Ranikhet, Uttarakhand
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,756 m (25,446 ft) 
Ranked 29th
Prominèn 2,825 m (9,268 ft) 
Ranked 121st
Isolasi 70 kilometres (43 mi)
Pratélan Ultra
Géografi
Kamet is located in India
Kamet
Kamet
Location in northern India
Location Uttarakhand, India
Parent range Zaskar Range (Himalayas)
Panjatan
Panjatan pisanan June 21, 1931 by Frank Smythe, Eric Shipton, R.L. Holdsworth and Lewa Sherpa
Rute gampang dhéwé glacier/snow/ice climb

Kamet inggih punika gunung ingkang inggilipun urtan nomer kalih wonten ing Garhwal, wingkingipun Nanda Devi. Gunung punika kaping pisan dipunminggahi nalika taun 1931, ananging sampun dipunbudidayakaken minggah gunung punika nalika taun 1855. Gunung punika inggilipun 7.756 mèter utawi 25.447 kaki. Wulan ingkang saé kanggé minggahi gunung Kamet inggih punika wulan Juli, Agustus, kaliyan September. Gunung kamet dipunminggahi kaping satunggal kaliyan Frank Smythe, Eric Shipton, RL Holdsworth, kaliyan Lewa Sherpa.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ / Kamet(dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)