Nanda Devi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nanda Devi
नन्दा देवी पर्वत
Nanda devi.jpg
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,816 m (25,643 ft) 
Ranked 23rd
Prominèn3,139 m (10,299 ft) [1]
Ranked 74th
Isolasi389 kilometres (242 mi)
PratélanUltra
Géografi
Nanda Devi kapernah ing India
Nanda Devi
Nanda Devi
Location in India
LocationChamoli District, Uttarakhand, India
Parent rangeGarhwal Himalayas
Panjatan
Panjatan pisanan29 August 1936 by Noel Odell and Bill Tilman[2][3]
Rute gampang dhéwésouth ridge: technical rock/snow/ice climb

Nanda Devi tegesipun inggih punika 'Dewi Maria', gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 25645 kaki utawi 7817 mèter.[5]

Gunung Nanda Devi dipunpundhut fotonipun nalika tanggal 7 April 2007

Paminggahan[besut | besut sumber]

Gunung Nanda Devi dipunpundhut fotonipun nalika taun 2006

wulan ingkang saé kanggé minggah gunung Nanda Devi inggih punika Juli, Agustus, September.[6]

  • Nalika taun 1934, Bill Man kaliyan Eric Shipton saged dumugi kudus
  • Nalika taun 1936 Tilman kaliyan Noel Odell minggah gunung punika

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Ultra-prominent peaks on peaklist.org
  2. Harish Kapadia, "Nanda Devi", in World Mountaineering, Audrey Salkeld, editor, Bulfinch Press, 1998, ISBN 0-8212-2502-2, pp. 254–257.
  3. Andy Fanshawe and Stephen Venables, Himalaya Alpine-Style, Hodder and Stoughton, 1995, ISBN 0-340-64931-3.
  4. The Himalayan Index gives the coordinates of Nanda Devi as 30°22′12″N 79°58′12″E / 30.37000°N 79.97000°E / 30.37000; 79.97000.
  5. / nanda devi(dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)
  6. nanda devi(dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)