Kali Pennefather

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kali Pennefather inggih punika salah satunggaling kali ingkang wonten ing Queensland, Australia. Kali punika papanipunmanggen wonten ing sisih kilenipun Ujung Tanjung York wonten ing 12°13′S 141°44′E, satemah dipunpengaruhi kaliyan iklim wonten ing Lempongan Carpentaria. Wonten ing taun 1606, bahtera Walanda ingkang dipunnahkodani déning Willem Janszoon wonten ing Lempongan Carpentaria mampir wonten ing pinggir kali punika. Punika pendaratan tiyang Éropah ingkang sepisanan wonten ing Australia.