Kali Godavari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Godavari river map
The Godavari River, adjacent to the town of Kovvur

Kali Godavari iku kali suci kang mili ing India. Kali iki minangka kali utama ing India, asalé saka cedhak Trimbak ing Distrik Nashik, praja Maharashtra, India. Kali iki mili mangétan ngliwati praja Maharashtra lan Andhra Pradesh sabanjuré menyang Lempongan Benggala.[1]

Kali Godavari iku dainggep suci déning umat Hindhu lan duwé sawetara panggonan ing pinggiré minangka papan suci kanggo ziarah umat Hindhu.

Ilèn kali[besut | besut sumber]

Kali Godavari iku dalan banyu kang utama ing India tengah, asal saka Western Ghats lan mili mangétan ngliwati Dhataran Deccan antara praja Maharashtra lan Andhra Pradesh, banjur ménggok tumuju arah kidul-wétan nganti tekan Lempongan benggala. Anak-anak kali antarané: Kali Indravati, Kali Manjira, Kali Bindusara lan Kali Sabari.[2]

Papan ziarah[besut | besut sumber]

Kali Godavari wis dadi panggonan ziarah wiwit èwon taun kapungkur. Akèh tokoh kawentar kaya déné Baladeva (5000 taun kapungkur) lan kang luwih anyarkaya Chaitanya Mahaprabhu (500 taun kapungkur) wis adus ing kali iki minangka pamujan lan ziarah.

Laladan ilèn lan anak kali[besut | besut sumber]

Kali Godavari duwé laladan ilèn kang jembaré watara 313,000 km2 ing sanga praja, ya iku Maharastra, Andhra Pradesh,Karnataka, Madhyapradesh, Chattisgarh and Orissa. Anak kali utama kalebu Kali Sabari, Kali Indravati, Kali Pranahita lan Kali Manjra.

Kutha utama kang diliwati[besut | besut sumber]

Ing Maharashtra:

Ing Andhra Pradesh:

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "River Godavari". rainwaterharvesting.org. Dijupuk 2006-11-12. 
  2. ^ "Ponnaiyar". Person uknown. Dijupuk 2006-12-09. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Godavari River in 1911 [1]
  • Contrasting Behavior of Osmium in the Godavari River Estuary, India, 2001 [2]
  • River Basin Report: Godavari River [3]
  • Variations of Monsoon Rainfall in Godavari River Basin [4]