Kali Digul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Digul
Digul.png
Gambar Kali Digul saka NASA Landsat.
Country Indonésia
Region Papua
Mouth
 - location Segara Arafura
Length 525 km (326 mi)

Kali Digul (Walanda: Digoel Rivier) iku kali ing Propinsi Papua, Indonésia.

Muncul saka lèrèng kidul Pagunungan Maoke, kali Digul mili mangidul lan sabanjuré ménggok mangulon tumuju muarané ing Segara Arafura. Sadawaning kali iki ngliwati dhataran cendhèk kang kebak rawa-rawa lan dadi dhèlta ing cedhaké Dolak. Dawané kali iki watara 525 kilometres (326 mi) lan bisa dilayari nganti tekan Tanahmerah. Ing tlatah ilèn kali iki misuwur anané "kam internéring" Boven Digul, 1927-1945, ing laladan Tanah Merah, papan kanggo ngasingaké luwih saka 800 pejuang kamardikan Indonésia déning Walanda.[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. KBRI Canberra Sajarah Digul