Kali Cimandiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Cimandiri (basa Sundha: Cimaniri), iku kali sing mili ing tlatah Kabupatèn Sukabumi lan saubengé. Kali iki kerep dadi wahana ulah raga arung jeram. Ana uga sing dasi papan kanggo pamancingan, mligi ing Cibubuay, désa Cibuntu, kecamatan Simpenan, Kabupatèn Sukabumi. Kayadéné kali-kali liyané, kali Cimandiri iki uga kerep banjir[1].

Laladan ilèn kali (DAS) Cimandiri iki minangka salah siji Laladan Aliran Sungai sing ing provinsi Jawa Kulon, wiwit saka KomplèksGunung Gedhé Gunung Pangrango tumekaning lempongan Pelabuhan Ratu. DAS Cimandiri duwé cawang anak-anak kali antarané Kali Cicatih, Kali Cipelang, Kali Citarik, Kali Cibodas, lan Kali Cidadap sing kabèh mau tumuju menyang lempongan Pelabuhan Ratu. Sukabumi.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]