Kali Angara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Angara
Angara watershed.png
Tuk Tlaga Baikal
Sawangan Kali Yenisei
Nagara sing diilèni Ruslan, Mongolia
Dawa 1,779 km (1,105 mi)
Dhuwur sumber 456 m
Rata-rata debit 120 km³/year

Kali Angara (Basa Ruslan:Ангара) iku sawijining kali sing dawané 1779 km (1105 mil) dumunung ing Irkutsk Oblast lan Krasnoyarsk Krai, Siberia kidul-wétan, Ruslan. Kali iki mung siji-sijiné mili metu saka Tlaga Baikal, lan minangka sumber saka Kali Yenisei.[1]

Listrik tenaga banyu[besut | besut sumber]

Kali iki duwé kapasitas gedhé kanggo listrik tenaga banyu lan salah siji saka sumber tenaga listrik gedhé dhéwé ing donya. Ana dhèrètan papat wadhuk pembangkit listrik tenaga banyu ing kali iki, ya iku: Irkutskaya, Bratskaya, Ust-Ilimskaya, lan Boguchanskaya (konstruksi sing pungkasan iki isih durung rampung).

Pembangkit listrik Bratskaya minangka kang gedhé dhéwé dhéw ing donya (4,500 MW), lan wadhuké (Bratsk Reservoir) kang dhuwuré 160 mèter, minangka tlaga gawéan kang gedhé dhéwé ing donya. Pembangkit listrik Irkutskaya duwèni tenaga 660 MW.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Angara River". Encyclopedia Britannica Online. Dijupuk 2006-10-26. 
  2. ^ "Kodar". Dijupuk 2006-10-26. 
Kali Angara ing Irkutsk

Pranala njaba[besut | besut sumber]