Tlaga Baikal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tlaga Baikal
Olchon1.jpg
Karte baikal2.png
Koordhinat53°30′N 108°0′E / 53.500°N 108.000°E / 53.500; 108.000Koordhinat: 53°30′N 108°0′E / 53.500°N 108.000°E / 53.500; 108.000
JinisContinental rift lake
Arus mlebu kang pokokSelenge, Barguzin, Upper Angara
Arus metu kang pokokAngara
Ambané tlatah kang kailèn banyu560,000 km2 (216,000 sq mi)
Negara Russia and Mongolia
Ujur636 km
Alang kang gedhé dhéwé79 km
Amba31722 km²
Rata-rata jero744.4 m
Kang jero dhéwé1642 m
Isi23,615.39 km3 (5,700 cu mi)
Dawané pasisir12,100 km (1,300 mi)
Dhuwuré saka lemah455.5 m (1,494 ft)
BekuJanuary–May
Pulo27 (Olkhon)
PadunungIrkutsk
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.
Sana Warisan Donya UNESCO
Tlaga Baikal
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
JinisNatural
Wewatonvii, viii, ix, x
Rujukan754
Tlatah UNESCOAsia
Sujarah prasasti
Prasasti1996 (Sési 22nd)

Tlaga Baikal ya iku tlaga banyu tawar kang paling jero ing donya. Tlaga Baikal dadi wadhah sapaalima jumlah banyu tawar ing donya kang durung kecemar. Tlaga Baikal keisi punjul 20% banyu tawar ing donya lan 90% banyu tawar Russia. Tlaga baikal ya iku situs warisan donya kang dumunung ing sisih kidul Siberia ing Russia, watara Oblast Irkutsk ing kulon laut lan Buryatia ing tenggara, cedhak kutha Irkutsk.

Pranala njaba[besut | besut sumber]