Tlaga Baikal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tlaga Baikal
Olchon1.jpg
Karte baikal2.png
Koordhinat 53°30′N 108°0′E / 53.500°N 108.000°E / 53.500; 108.000Koordhinat: 53°30′N 108°0′E / 53.500°N 108.000°E / 53.500; 108.000
Jinis Continental rift lake
Arus mlebu kang pokok Selenge, Barguzin, Upper Angara
Arus metu kang pokok Angara
Catchment area 560,000 km2 (216,000 sq mi)
Basin countries Russia and Mongolia
Max. length 636 km
Max. width 79 km
Surface area 31722 km²
Average depth 744.4 m
Max. depth 1642 m
Water volume 23,615.39 km3 (5,700 cu mi)
Shore length1 2,100 km (1,300 mi)
Surface elevation 455.5 m (1,494 ft)
Frozen January–May
Islands 27 (Olkhon)
Settlements Irkutsk
1 Shore length is not a well-defined measure.
Tlaga Baikal
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Module:i18n' not found.
Laladan 31,722 km2 (3.4145×1011 sq ft)
Kalebu Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Module:i18n' not found.
Paugeran Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Module:i18n' not found.[1]
Rujukan 754
Koordhinat 53°18′10″N 108°00′17″E / 53.3028°N 108.0047°E / 53.3028; 108.0047
Prasasti 1996 (Sèsi 22nd)
Èkstènsi Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Module:i18n' not found.

Tlaga Baikal ya iku tlaga banyu tawar kang paling jero ing donya. Tlaga Baikal dadi wadhah sapaalima jumlah banyu tawar ing donya kang durung kecemar. Tlaga Baikal keisi punjul 20% banyu tawar ing donya lan 90% banyu tawar Russia. Tlaga baikal ya iku situs warisan donya kang dumunung ing sisih kidul Siberia ing Russia, watara Oblast Irkutsk ing kulon laut lan Buryatia ing tenggara, cedhak kutha Irkutsk.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • ^ http://whc.unesco.org/en/list/754.