Menyang kontèn

Kalduny

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kalduny
Koldūnai in Litowen
JinisDumpling
Panggonan asalPolish–Litowenn Commonwealth
Woworan pokokUnleavened dough (flour mixed with tepid water, eggs, salt); meat, mushrooms, or other filling
Buku masakan: Kalduny  Médhia: Kalduny

Kalduny utawa kolduny (basa Bélarus: калдуны́ , Basa basa Polandia: kołduny , Litowenn , mung digunakake ing jamak) yaiku pangsit diisi saka adonan tanpa ragi ing masakan Bélarusia, Litowen, lan Polen, padha karo pierogi Polen, pelmeni Ruslan [1] lan vareniki Ukraina . Ing basa Slavia tembung kasebut tegese " pesulap " utawa " tukang sihir ", nanging ora jelas kepiye tembung kasebut digandhengake karo sajian kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Cite Efron