Kakawin Smaradahana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Samak buku édisi Kakawin Smaradahana saka Bali. Samak iki nudhuhaké Kamajaya sing diobong déning Bathara Guru/Siwah.

Kakawin Smaradahana punika satunggaling kakawin ing basa Jawi Kina. Kakawin puniki mratélakaken cariyosipun Bathara Kamajaya lan Dèwi Ratih.

Sumber[besut | besut sumber]

  • Kodhe basa ora trep. R. Ng. Poerbatjaraka. 1952. Kapustakan Djawi. Djakarta: Djambatan.