Kaisar Longqing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaisar Longqing

Kaisar Longqing (Hanzi: 隆庆, 1537-1572) ya iku kaisar ka-12 saka Dinasti Ming kang nguwasani tahta sadawane 6 taun ya iku saka taun 1567-1572.[1][2] Lair karo jeneng cilik Zhu Zaihou (朱載垕), ya iku anak nomer telu saka Kaisar Jiajing.[2] Taun 1539 dhèwèké diwenehi gelar Pangeran Yu.[2] Sawise Jiajing mangkat taun 1567 dhèwèké dadi penerus saka tahtane bapake, rezime banjur diwenehi jeneng Longqing.[2]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Sawise munggah tahta, Longqing banjur njupuk tindakan kanggo mbenerake kabèh kang ora bener nalika ana ing mangsa pamaréntahane bapake.[2] Dhèwèké nglakokake reformasi ana ing pamaréntahane kanthi cara ngukum para penjilat saka pamaréntahan bapake lan menehi pegawean marang pejabat-pejabat kang bersih kanggo ngatasi situasi.[2] Jendral Qi Jiguang kang tau duwé jasa ngalau bajak laut Jepang saka pesisir wetan lan menehi prentah kanggo nguwati pertahanan ana ing Tembok Besar.[1] Nagarawan ulung, Gao Gong lan Zhang Juzheng diwenehi prentah kanggo nganakake negosiasi damai karo Mongol.[1] Aktivitas dagang uga dibuka meneh ana ing watesan kang ndadekake hubungan antarane Tiongkok lan Mongol kang wis mbeku suwe bisa rampung.[2] Perkara iki ndaddekake stabilitas ana ing sasawane wates lor.[2] Longqing uga majuke babagan dagang karo nagara-nagara liyane kaya Éropah, Afrika, lan nagara Asia liyane.[2] Saliyane iku, dhèwèké uga nguwati daerah wates kulon kalebu uga kutha pelabuhan sadawane Zhejiang lan Fujian kanggo nyegah serangan bajak laut kang tau dadi momok nalika jaman pamaréntahan Jiajing.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)m-search.jp
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)www.tionghoa.com
Didhisiki déning:
Kaisar Jiajing
Kaisar Tiongkok
(Dinasti Ming)
1567-1572
Diganti déning:
Kaisar Wanli


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaisar_Longqing&oldid=1086535"