Kahk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kahk ing Yordania

Kahk, utawa Ka'ak al-Idul ( Arab : كحك utawa كعك العيد ), minangka sawijining olahan arupa biskuit bunder cilik sing dipangan ing saindenging jagad Arab kanggo ngrayakake Idul Fitri lan Paskah . [1] Iki ditutupi karo gula bubuk lan bisa diisi karo 'agameya (عجمية, campuran madu, kacang-kacangan, lan ghee ), lokum, kenari, pistachios, utawa kurma, utawa mung disajekake kosong. [2] Kahk kapenuhan tanggal diyakini minangka asal saka ma'amoul, biskuit Idul Fitri sing padha dipangan ing Levant . [3] Panganan iki uga misuwur ing Indonesia lan diarani kue kaak minangka asil akulturasi antarane Arab lan Indonesia. Biasane disajikake sajrone Mawlid utawa Idul Fitri. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Fábos, Anita H. (1 March 2008). 'Brothers' or Others?: Propriety and Gender for Muslim Arab Sudanese in Egypt. Berghahn Books. p. 43. ISBN 9780857450241.
  2. "Six sweets that make Eid Al-Fitr so special". Arab News (ing basa Inggris). 15 June 2018. Dibukak ing 18 December 2018.
  3. Robertson, Amy (April 11, 2017). "Maamoul: An Ancient Cookie That Ushers In Easter And Eid In The Middle East". NPR. Dibukak ing May 15, 2018.
  4. https://kalbar.antaranews.com/berita/305404/kaak-kue-jamu-khas-etnis-arab