Menyang kontèn

Kabiskopan Namibe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Kabiskopan Namibe (Latin: Dioecesis Namibanus) yaiku kabiskopan Latin ing Provinsi Namibe, Angola. Kabiskopan kasebut menika suffragan ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Lubango.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • Didegake ing 21 Maret 2009 minangka Kabiskopan Namibe, ing wilayah sing diparo saka Kabiskopan Agung Lubango, ning endi kabiskopan kasebut dadi suffragane.

Petahana episkopal[besut | besut sumber]

(kabeh ritus Roma)

  • Biskop Mateus Feliciano Tomás (21 Maret 2009 – 30 Oktober 2010, seda)
  • Biskop Dionisio Hisiilenapo (8 Juli 2011 – ...)

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 15°11′53″S 12°09′19″E / 15.1981°S 12.1553°E / -15.1981; 12.1553