Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Saurimo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Saurímo

Archidioecesis Saurimoensis

Arquidiocese de Saurimo
Lokasi
NagaraAngola
Statistik
Amba77,600 km2 (30,000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
456,000
63,815 (14.0%)
Informasi
RitusRoma
Didegaké12 April 2011
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungJosé Manuel Imbamba

Kabiskopan Agung Saurimo (Latin: Archidioecesis Saurimoënsis) ya iku kabiskopan agung sing ana ing kutha Saurimo, Angola. Sadurunge dimunggahke dadi kabiskopan agung ing 2011, kabiskopan kasebut lumebu provinsi grejawi Luanda. Kabiskopan kasebut menaungi loro kabiskopan sufragan, sing wektu iku sampun dadi bagean saka provinsi-provinsi Angola liyane, ya iku Kabiskopan Lwena lan Kabiskopan Dundo.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 10 Agustus 1975: Didegake minangka Kabiskopan Henrique de Carvalho
  • 16 Mei 1979: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Saurimo
  • 12 April 2011: Ditingkatkan menjadi Kabiskopan Agung

Pimpinan[besut | besut sumber]

Kabiskopan Suffragan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 9°39′15″S 20°23′30″E / 9.6543°S 20.3918°E / -9.6543; 20.3918