Menyang kontèn

Kabiskopan Chur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Chur

Dioecesis Curiensis

Bistum Chur
Lokasi
Nagara  Switserlan
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba12.272 km2 (4.738 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
1.972.803
695.631 (35.3%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Kamunggahan
Santo/santa pelindungSt Lucius saka Chur
Imam sekuler590
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopVitus Huonder
Biskop AuksilierMarian Eleganti
Vikar JenderalMartin Grichting
Biskop emeritusAmédée Grab Biskop Emeritus (1998-2007)
Peter Henrici Biskop Auksilier Emeritus (1993-2007)
Paul Vollmar Biskop Auksilier Emeritus (1993-2009)
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Chur kalebu kanton-kanton Graubünden (Grisons), Schwyz, Glarus, Zurich, Nidwalden, Obwalden lan Uri.

Riwayat[besut | besut sumber]

Biskop Chur kapisan diarani ing taun 451/452 nalika Biskope Santo Asimo melu Sinode Milan,[1] nanging mungkin sampun didegake siji abad sadurunge. Tahta kasebut wiwitan dadi suffragan saka kabiskopan agung Milan, nanging sawise traktat Verdun (843), kabiskopan kasebut dadi suffragan saka Mainz. Amargi perubahan pulitik, kabiskopan kasebut gumantung marang Tahta Suci ing 1803.

Referensi[besut | besut sumber]

Cithakan:Catholic Encyclopedia

  1. Mansi, Sacrorum Conciliorum Nova ..., Vol. IV, p. 141;  "Chur". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.