K12

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
K12
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/India" nor "Template:Location map India" exists.
Elevasi 7.428 m (24.370 ft) 
Ranked 61st
Prominence 1.978 m (6.490 ft)
Dhaptar Ultra
Location
Pagunungan Saltoro Mountains, Karakoram
Koordinat 35°19′16.8″N 76°59′07.3″E / 35.321333°N 76.985361°E / 35.321333; 76.985361Koordhinat: 35°19′16.8″N 76°59′07.3″E / 35.321333°N 76.985361°E / 35.321333; 76.985361
Climbing
First ascent 1974 by Shinichi Takagi, Tsutomu Ito (Japanese)
Rute paling gampang snow/ice climb

K12 inggih punika salah satunggaling gunung ingkang kalebet inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 7428 meter.[2] Gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing watesanipun sisih ler Pakistan kaliyan tlatah Kashmir India. K12 wonten ing sisih wetan-leripun Glacier Siachen.[3]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Catetan paminggahan gunung K12[3]

  • Dipunminggahi kaping setunggal nalika taun 1960
  • Nalika taun 1957 déning Eric Shipton
  • Nalika taun 1971 saking ekspedisi Jepang déning Shinichi Takagi dkaliyan Tsutomu Ito. Annaging piyambakipun boten saged dumugi pucuk gunung, lan seda amargi kepleset lan ngantos sapunika mayitipun dereng dipuntemokaken.
  • Nalika taun 1975 saking ekspedisi Jepang malih
  • Nalika tuan 1984 tentara saking India dumugi pucuk gunung amargi saperanganipun Gletser Siachen badhe dipunblokir déning Pakistan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ India is in de facto control of this region of Kashmir; the region is claimed by Pakistan. See e.g. The Future of Kashmir on the BBC website.
  2. ^ (en)/ K12 pucuk gunung sakiing India(dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  3. ^ a b (en)[ http://www.indianetzone.com/40/k12_peak.htm / K12](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=K12&oldid=1104945"