K12

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
K12
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 450: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/India" nor "Template:Location map India" exists.
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,428 m (24,370 ft) 
Ranked 61st
Prominèn 1,978 m (6,490 ft)
Pratélan Ultra
Géografi
Location In the Siachen area of Kashmir, disputed between India and Pakistan. India is in de facto control.[1]
Parent range Saltoro Mountains, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisanan 1974 by Shinichi Takagi, Tsutomu Ito (Japanese)
Rute gampang dhéwé snow/ice climb

K12 inggih punika salah satunggaling gunung ingkang kalebet inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 7428 mèter.[2] Gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing watesanipun sisih lèr Pakistan kaliyan tlatah Kashmir India. K12 wonten ing sisih wétan-leripun Glacier Siachen.[3]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Cathetan paminggahan gunung K12[3]

  • Dipunminggahi kaping satunggal nalika taun 1960
  • Nalika taun 1957 déning Eric Shipton
  • Nalika taun 1971 saking èkspèdhisi Jepang déning Shinichi Takagi dkaliyan Tsutomu Ito. Annaging piyambakipun boten saged dumugi pucuk gunung, lan séda amargi kepleset lan ngantos sapunika mayitipun dèrèng pinanggih.
  • Nalika taun 1975 saking èkspèdhisi Jepang malih
  • Nalika tuan 1984 tentara saking India dumugi pucuk gunung amargi saperanganipun Gletser Siachen badhé dipunblokir déning Pakistan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ India is in de facto control of this region of Kashmir; the region is claimed by Pakistan. See e.g. The Future of Kashmir on the BBC website.
  2. ^ / K12 pucuk gunung sakiing India(dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  3. ^ a b [ http://www.indianetzone.com/40/k12_peak.htm / K12](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)