K12

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
K12
K12 kapernah ing India
K12
K12
In the Siachen area of Kashmir, disputed between India and Pakistan. India is in de facto control.[1]
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,428 m (24,370 ft) 
Ranked 61st
Prominèn1,978 m (6,490 ft)
PratélanUltra
Géografi
LocationIn the Siachen area of Kashmir, disputed between India and Pakistan. India is in de facto control.[1]
Parent rangeSaltoro Mountains, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisanan1974 by Shinichi Takagi, Tsutomu Ito (Japanese)
Rute gampang dhéwésnow/ice climb

K12 inggih punika salah satunggaling gunung ingkang kalebet inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 7428 mèter.[2] Gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing watesanipun sisih lèr Pakistan kaliyan tlatah Kashmir India. K12 wonten ing sisih wétan-leripun Glacier Siachen.[3]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Cathetan paminggahan gunung K12[3]

  • Dipunminggahi kaping satunggal nalika taun 1960
  • Nalika taun 1957 déning Eric Shipton
  • Nalika taun 1971 saking èkspèdhisi Jepang déning Shinichi Takagi dkaliyan Tsutomu Ito. Annaging piyambakipun boten saged dumugi pucuk gunung, lan séda amargi kepleset lan ngantos sapunika mayitipun dèrèng pinanggih.
  • Nalika taun 1975 saking èkspèdhisi Jepang malih
  • Nalika tuan 1984 bala saking India dumugi pucuk gunung amargi saperanganipun Gletser Siachen badhé dipunblokir déning Pakistan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. India is in de facto control of this region of Kashmir; the region is claimed by Pakistan. See e.g. The Future of Kashmir on the BBC website.
  2. / K12 pucuk gunung sakiing India(dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  3. a b [ http://www.indianetzone.com/40/k12_peak.htm / K12](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)