Kèsmé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kesme
Bowl of kesme 2.jpg
A bowl of kesme soup
Jeneng liyanéReshte, Reshteh
JinisNoodle
Tlatah utawa prajaTurkistan
Woworan pokokFlour, water, salt, an egg
Buku masakan: Kesme  Médhia: Kesme

Kesme utawa erişte jinis endhog mie ketemu ing macem-macem Turki masakan, kalebu Kyrgyz lan Kazakh masakan. Uga ditemokake ing masakan Turki lan diarani erişte ing basa Turki standar modern . [1] Tembung kasebut dhewe minangka nominalisasi tembung kriya kanggo ngethok utawa ngiris, nuduhake irisan adonan sing ana gandhengane karo mie. Tembung kasebut bisa uga nuduhake mie dhewe, utawa sajian sing wis disiyapake. Kesme biasane minangka panganan krasan, lan ora asring ditemokake ing restoran utawa kafe . Ing Turki, kesme dikenal minangka "erişte", lan umume dipangan nalika musim salju. [2] Iki digawe saka glepung, endhog, banyu, uyah lan susu. Bahan-bahan kasebut diolah dadi adonan, sing digulung, dirajang, lan digaringake ing srengenge utawa oven sawise dipepe sedina. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Erişte hamuru ve çorbası nasıl yapılır?". Dibukak ing 2018-07-16.
  2. "Kars'ta erişte günleri (Noodles in Kars)". www.kha.com.tr (ing basa Turkish). Caucasus New Agency. 2011-10-18. Dibukak ing 2017-06-12.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Tekinalp, Sevgi (2010-09-23). "Kışlık Erişte Yapımı... (Winter Noodle Making...)". Sevgiden Esintiler (ing basa Turkish). Dibukak ing 2017-06-12.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)