Juhi Chawla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Juhi Chawla
Juhi Chawla.jpg
Lair Juhi S Chawla
(1967-11-13) 13 Novèmber 1967 (umur 49)
Ludhiana, Punjab, India
Pakaryan Film actress, Producer, Television presenter
Taun aktif 1986–present
Bojo Jai Mehta (1997–present)

Juhi Chawla (जूही चावला, lair tanggal (1967-11-13) 13 Novèmber 1967 (umur 49)) dhèwèké iku aktris, produser film lan pranata cara saka India.[1] Sawisé dadi pemenang ning ajang kontes kecantikan Miss India ning taun 1984, Chawla miwiti karir aktingé.[1] Dheweké dadi salah sawijining top aktris bollywood lan bisa mainaké peran ning film kang diangkat saka roman “Oayamat Se Oayamat Tak”.[1] Penampilanné ning film kasebut anggawe dheweké olih bebungah “ Filmfare Best Actress Award” .[1] Dheweké anak kaping pisan saka pasangan Dr. S. Chawla lan Mona Chawla.[1] Dheweké ngelulusaké sekolahé ning Ludhiana sadhurungé kaluwargané kanggo pindah maring Mumbai.[1] Dheweké lulusan saka Sydenham College karo spesialisasi ning HR Mumbai.[1] Dheweké dadi pemenang Miss India taun 1984, nuli dheweké menangaké bebungah “Best Costume Award” ning ajang kontes Miss Universe taun 1984.[1] Dheweké uga penari kang pinter.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Ning taun 1987, dhewekémainaké peran ning film Kannada kang disutradarai déning Rayichandran.[1] Perané kang kaping pisanan ning Bollywood dilakoni nalika taun 1988 ning film kang judulé “Oayamat Se Oayamat Tak”, ning film kasebut, dheweké mainaké peran bebarengan karo Aamir Khan.[1] Film iku film adaptasi Romeo lan Juliet versi modern.[1] Film kasebut sukses nganti dheweké olih panghargaan ning ajang “Filmfare Best Movie Award”.[1]

Ning taun 1990, dheweké mainaké peran ning film Pratibandh kang dadi box office lan anggawe dheweké olih nominasi “Filmfare Best Actress Award”.[1] Ning taun 1992 dheweké uga olih nominasi kang padha ananging amarga film kang beda, ya iku amarga film kang judulé Bol Radha Bold an Hum Hain Rahi Pyar Ke.[1]

Akeh-akehé film Chawla kang dirilis ning taun 1994 nganti taun 1996 ora patiya sukses meski dheweké olih nominasi Filmfare kanggo penampilané ning film Daraar.[1] Ning taun 1997, dheweké mainaké peran ning film komedi kayata Yes Boss, Deewana Mastana, lan Isha.[1] sasuwené akir taun 2000an, Chawla dadi presenter ning acara-acara televisi, kayata Filmfare Award lan Zee Cine Awards.[1] Dheweké uga dadi juri kanggo acara hiburan Jhalak Dikhhla Jaa bebarengan karo Saroj Khan lan Vaibhavi Merchant.[1]

Juhi chawla nuli pindhah jalur dadi produser lan dadi asisten kang nduweni rumah produksi “Dreamz Unlimited” bebarengan karo Shahrukh Khan lan sutradara Aziz Mirza.[1] Rong film kaping pisanan kang diproduksi déning perusahaan kasebut, ya iku Phir Bhi Dil Hai Hindustani lan Asoka.[1] Film kaping teluné ya iku judulé Chalte Chalte kang sukses ning pasaran.[1] Juhi Chawala urip bebrayanan karo pangusaha Jai Mehta lan anduweni anak loro.[1]

Ning taun 2004, Juhi Cawla dadi produser, aktor lan penyanyi ning produksi kerjasama Gurdas Maan kang bakal digawe nganggo rong basa.[2] Versi Punjabi bakal dijuduli ´HOYA-PARDES´ lan versi Inggris bakal dijuduli ´POLITICAL ASYLUM’.[2] Ceritané digawe déning Suraj Sanim lan musiké déning Jaydev.[2] Kerjasama iki disutradarai déning Manoj Punj.[2] Pemain liyané ya iku Parmeet Sethi, Divya Dutta, Mukesh Tiwari, Sudershan Vij lan Gurdas Maan.[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Juhi Chawla[1]:

  • 1986  : Sultanat
  • 1988  : Qayamat Se Qayamat Tak, Premaloka, Paruva Ragam
  • 1989  : Chandni, Vicky Dada, Love Love Love, Goonj
  • 1990  : Kaafila, Swarg, Pratibandh, Tum Mere Ho, Zahreelay, Shandaar, C.I.D.
  • 1991  : Shanti Kranti, Nattukku Oru Nallavan, Benaam Badshah, Karz Chukana Hai, Bhabhi
  • 1992  : Bol Radha Bol, Radha Ka Sangam, Raju Ban Gaya Gentleman, Mere Sajna Saath Nibhana, Bewaffa Se Waffa, Daulat Ki Jung
  • 1993  : Lootere, Shatranj, Izzat Ki Roti, Pehla Nasha, Tadipar, Aaina, Darr, Hum Hain Rahi

Pyaar Ke, Kabhi Haan Kabhi Na

  • 1994  : Eena Meena Deeka, The Gentleman, Andaz, Andaz Apna Apna, Ghar Ki Izzat, Bhagyavan, Pramaatma, Saajan Ka Ghar
  • 1995  : Ram Jaane, Kartavya, Naajayaz, Aatank Hi Aatank
  • 1996  : Talaashi, Loafer, Bandish, Daraar
  • 1997  : Yes Boss, Ishq, Mr. and Mrs. Khiladi, Deewana Mastana
  • 1998  : Saat Rang Ke Sapne, Harikrishnans, Duplicate, Jhooth Bole Kauwa Kaate
  • 1999  : Safari, Arjun Pandit, Shaheed Uddham Singh
  • 2000  : Gang, Karoobar: The Business Of Love, Phir Bhi Dil Hai Hindustani
  • 2001  : One 2 Ka 4, Ek Rishtaa, Aamdani Atthani Kharcha Rupaiyaa
  • 2003  : 3 Deewarein, Jhankaar Beats
  • 2004  : Des Hoya Pardes[2]
  • 2005  : My Brother Nikhil, Paheli, Khamosh : Khauf Ki Khaufnak Raat, Home Delivery: Aapko... Ghar Tak, 7½ Phere, Dosti: Friends Forever
  • 2006  : Bas Ek Pal, Waris Shah-Ishq Da Waaris
  • 2007  : Salaam-e-Ishq: A Tribute To Love, Swami, Om Shanti Om
  • 2008  : Bhootnath, Krazzy 4, Kismat Konnection
  • 2009  : Alladin
  • 2010  : I am Megha

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x (id)berita Juhi Chawla dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f (id)berita Juhi Chawla dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juhi_Chawla&oldid=1099993"