Juhi Chawla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Juhi Chawla
Juhi Chawla.jpg
Lair Juhi S Chawla
(1967-11-13) 13 Novèmber 1967 (umur 50)
Ludhiana, Punjab, India
Pakaryan Film actress, Producer, Television presenter
Taun aktif 1986–present
Bojo Jai Mehta (1997–present)

Juhi Chawla (जूही चावला, lair tanggal (1967-11-13) 13 Novèmber 1967 (umur 50)) dhèwèké iku aktris, prodhuser filem lan pranata cara saka India.[1] Sawisé dadi pemenang ning ajang kontès kecantikan Miss India ning taun 1984, Chawla miwiti karir aktingé.[1] Dhèwèké dadi salah sawijining top aktris bollywood lan bisa mainaké peran ning filem kang diangkat saka roman “Oayamat Se Oayamat Tak”.[1] Penampilanné ning filem mau anggawe dhèwèké olih bebungah “ Filmfare Best Actress Award”.[1] Dhèwèké anak kaping pisan saka pasangan Dr. S. Chawla lan Mona Chawla.[1] Dhèwèké ngelulusaké sekolahé ning Ludhiana sadurungé kaluwargané kanggo pindah maring Mumbai.[1] Dhèwèké lulusan saka Sydenham College karo spesialisasi ning HR Mumbai.[1] Dhèwèké dadi pemenang Miss India taun 1984, nuli dhèwèké menangaké bebungah “Best Costume Award” ning ajang kontès Miss Universe taun 1984.[1] Dhèwèké uga penari kang pinter.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Ning taun 1987, dhewekémainaké peran ning filem Kannada kang disutradarai déning Rayichandran.[1] Perané kang kaping pisanan ning Bollywood dilakoni nalika taun 1988 ning filem kang judhulé “Oayamat Se Oayamat Tak”, ning filem mau, dhèwèké mainaké peran bebarengan karo Aamir Khan.[1] Film iku filem adhaptasi Romeo lan Juliet versi modern.[1] Film mau sukses nganti dhèwèké olih panghargaan ning ajang “Filmfare Best Movie Award”.[1]

Ning taun 1990, dhèwèké mainaké peran ning filem Pratibandh kang dadi box office lan anggawe dhèwèké olih nominasi “Filmfare Best Actress Award”.[1] Ning taun 1992 dhèwèké uga olih nominasi kang padha ananging amarga filem kang béda, ya iku amarga filem kang judhulé Bol Radha Bold an Hum Hain Rahi Pyar Ke.[1]

Akeh-akehé filem Chawla kang dirilis ning taun 1994 nganti taun 1996 ora patiya sukses meski dhèwèké olih nominasi Filmfare kanggo penampilané ning filem Daraar.[1] Ning taun 1997, dhèwèké mainaké peran ning filem komedi kaya ta Yes Boss, Deewana Mastana, lan Isha.[1] sasuwené akir taun 2000an, Chawla dadi presenter ning acara-acara televisi, kaya ta Filmfare Award lan Zee Cine Awards.[1] Dhèwèké uga dadi juri kanggo acara hiburan Jhalak Dikhhla Jaa bebarengan karo Saroj Khan lan Vaibhavi Merchant.[1]

Juhi chawla nuli pindhah jalur dadi prodhuser lan dadi asisten kang duwé rumah produksi “Dreamz Unlimited” bebarengan karo Shahrukh Khan lan sutradara Aziz Mirza.[1] Rong filem kaping pisanan kang diprodhuksi déning perusahaan mau, ya iku Phir Bhi Dil Hai Hindustani lan Asoka.[1] Film kaping teluné ya iku judhulé Chalte Chalte kang sukses ning pasaran.[1] Juhi Chawala urip bebrayanan karo pangusaha Jai Mehta lan duwé anak loro.[1]

Ning taun 2004, Juhi Cawla dadi prodhuser, aktor lan penyanyi ning produksi kerjasama Gurdas Maan kang bakal digawe nganggo rong basa.[2] Versi Punjabi bakal dijuduli ´HOYA-PARDES´ lan versi Inggris bakal dijuduli ´POLITICAL ASYLUM’.[2] Ceritané digawe déning Suraj Sanim lan musiké déning Jaydev.[2] Kerjasama iki disutradarai déning Manoj Punj.[2] Pemain liyané ya iku Parmeet Sethi, Divya Dutta, Mukesh Tiwari, Sudershan Vij lan Gurdas Maan.[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Juhi Chawla[1]:

  • 1986 : Sultanat
  • 1988 : Qayamat Se Qayamat Tak, Premaloka, Paruva Ragam
  • 1989 : Chandni, Vicky Dada, Love Love Love, Goonj
  • 1990 : Kaafila, Swarg, Pratibandh, Tum Mere Ho, Zahreelay, Shandaar, C.I.D.
  • 1991 : Shanti Kranti, Nattukku Oru Nallavan, Benaam Badshah, Karz Chukana Hai, Bhabhi
  • 1992 : Bol Radha Bol, Radha Ka Sangam, Raju Ban Gaya Gentleman, Mere Sajna Saath Nibhana, Bewaffa Se Waffa, Daulat Ki Jung
  • 1993 : Lootere, Shatranj, Izzat Ki Roti, Pehla Nasha, Tadipar, Aaina, Darr, Hum Hain Rahi

Pyaar Ke, Kabhi Haan Kabhi Na

  • 1994 : Eena Meena Deeka, The Gentleman, Andaz, Andaz Apna Apna, Ghar Ki Izzat, Bhagyavan, Pramaatma, Saajan Ka Ghar
  • 1995 : Ram Jaane, Kartavya, Naajayaz, Aatank Hi Aatank
  • 1996 : Talaashi, Loafer, Bandish, Daraar
  • 1997 : Yes Boss, Ishq, Mr. and Mrs. Khiladi, Deewana Mastana
  • 1998 : Saat Rang Ke Sapne, Harikrishnans, Duplicate, Jhooth Bole Kauwa Kaate
  • 1999 : Safari, Arjun Pandit, Shaheed Uddham Singh
  • 2000 : Gang, Karoobar: The Business Of Love, Phir Bhi Dil Hai Hindustani
  • 2001 : One 2 Ka 4, Ek Rishtaa, Aamdani Atthani Kharcha Rupaiyaa
  • 2003 : 3 Deewarein, Jhankaar Beats
  • 2004 : Des Hoya Pardes[2]
  • 2005 : My Brother Nikhil, Paheli, Khamosh: Khauf Ki Khaufnak Raat, Home Delivery: Aapko... Ghar Tak, 7½ Phere, Dosti: Friends Forever
  • 2006 : Bas Ek Pal, Waris Shah-Ishq Da Waaris
  • 2007 : Salaam-e-Ishq: A Tribute To Love, Swami, Om Shanti Om
  • 2008 : Bhootnath, Krazzy 4, Kismat Konnection
  • 2009 : Alladin
  • 2010 : I am Megha

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x berita Juhi Chawla dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f berita Juhi Chawla dipununduh tanggal 25 Agustus 2011