Jonah Hill

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hill nalika ing 2010 San Diego Comic Con International

Jonah Hill Feldstein (lair ing tanggal 20 Désèmber taun 1983), kawentar ing profèsional kanthi jeneng Jonah Hill, iku paraga lanang,prodhuser, lan komèdian saka Amérika Sarékat. Hill dadi misuwur amarga peran komèdiné ing sawenèh filem, contoné filem Accepted (2006), Superbad (2007), Knocked Up (2007), 21 Jump Street (2012), This Is the End (2013), lan 22 Jump Street (2014), uga penampilané ing filem Moneyball (2011) lan The Wolf of Wall Street (2013), saka filem iku Jonah Hill nampa nominasi Academy Award kanggo babagan Best Supporting Actor.

Hill dadi peringkat angka 28 ing majalah Forbes ing babagan paraga lanang sing bayarané paling dhuwur sadonya saka wulan Juni taun 2014 tekan wulan Juni taun 2015, kanthi nampa pikolèhan US$16 million.[1]

Early life[besut | besut sumber]

Jonah Hill Feldstein iku lair tanggal 20 Désèmber taun 1983 ing kutha Los Angeles,[2]  saka ibu Sharon Lyn (née Chalkin), juru désain kostum lan fashion stylist, lan bapké Richard Feldstein, akuntan tur kanggo grup musik Guns N' Roses.[3][4][5] Jonah Hill duwé adhi wédok ya iku jenengé Beanie Feldstein, Dhèwèké uga paraga wédok.[6][7] Wong tuwané Jonah Hill iku asliné saka Long Island, New York, banjur kaluwargané pindah ing Catskills.[8] Dhèwèké gedhé kanthi makmur ing Los Angeles Cheviot Hills, panggonan dhèwèké omah-omah tekan saiki,[9][10] lan dhèwèké sokolah ing Brentwood School, banjur ing Crossroads School, lan ing Santa Monica. Sawisé lulus saka SMA Hill pratélan kuliah ing Bard College,[11] The New School[12] lan University of Colorado Boulder.[13][14] Hill iku agamané Yahudi, lan wis nglakoni upacara Bar Mitzvah.[8][15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Robehmed, Natalie. "Seth Rogen, Jonah Hill Among Newcomers To Highest-Paid Actors List". Forbes. Dijupuk 4 August 2015. 
  2. "Jonah Hill". TV Guide. Dijupuk April 11, 2015. 
  3. Sharon CHALKIN, b: Private.
  4. Social Announcements – Weddings Engagements Births – Article – NYTimes.com.
  5. Brevet, Brad.
  6. Stein, Danielle. "Jonah Hill". W Magazine. Condé Nast. Dijupuk 21 August 2014. 
  7. Sneider, Jeff (August 7, 2015). "Jonah Hill’s Sister Beanie Feldstein Joins Seth Rogen, Zac Efron in ‘Neighbors 2’". thewrap.com. Dijupuk September 1, 2015. 
  8. a b Pfefferman, Naomi (January 11, 2012). "Jonah Hill: 'Moneyball's' super-talented, super-nice Jewish boy". Jewish Journal. Dijupuk February 21, 2012. 
  9. James Franco. "Talking With Jonah Hill". Playboy. Dijupuk January 8, 2016. 
  10. Ryan Gilbey. "Jonah Hill: Hollywood's hardest working slacker". the Guardian. Dijupuk January 8, 2016. 
  11. Hermione Hoby. "Jonah Hill: 'Snorting fake cocaine in a Scorsese movie is pretty iconic'". the Guardian. Dijupuk March 20, 2015. 
  12. "Jonah Hill biography: Writer and actor Jonah Hill starred in the teen hit Superbad. In 2011, he received an Oscar nomination for his performance in Moneyball.". Diarsip saka sing asli ing January 8, 2016. Dijupuk January 8, 2016. 
  13. "Jonah Hill: I Owe Oscar Nomination to Seth Rogen and Judd Apatow". IMDb. Dijupuk March 20, 2015. 
  14. The Howard Stern Interviews Jonah Hill 06/03/14.
  15. Solomon, Deborah.