Guns N' Roses

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guns N' Roses
Gunsnroses live in hamilton canada.jpg
Pratélan latar wuri
Saka Los Angeles, California, Amerik Serikat
Génre Hard rock
Mangsa akarya 1985-sekarang
Labèl Geffen, UZI Suicide
Sing magepokan Hollywood Rose, Buckethead, L.A. Guns, Cinderella, Slash's Snakepit, Velvet Revolver, Sixx:A.M.
Sana jaringan www.gunsnroses.com
Anggota Axl Rose
Dizzy Reed
Tommy Stinson
Chris Pitman
Richard Fortus
Ron "Bumblefoot" Thal
Frank Ferrer
DJ Ashba[1]
Tilas anggota Lihat: #Mantan

Guns N' Roses (GNR) kelompok musik hard rock saka Amerika Serikat kang mulai kondhang ning akir taun 1980-an lan awal 1990-an, grup musik iki kondhang amarga albume ning taun 1987 Appetite for Destruction lan sawise iku ngrilis album Use Your Illusion I lan Use Your Illusion II, Anggotané Axl Rose mantan vokalis Hollywood Rose lan Tracii Guns kang mantan gitaris L.A Guns.[2] Albumé kang pisanan APPETITE FOR DESTRUCTION dirilis ning taun 1987.[2] Album iki laris amarga single-single kayata Welcome to the Jungle, Sweet Child o' Mine, lan Paradise City.[2]

Albumé kang kaping loroné judulé GN'R LIES ora patiya populer tinimbang album-album sadurungé, single kang diunggulaké Patience ora bisa anggawe masarakat ngremeni.[2] Ananging, dobel album USE YOUR ILLUSION I lan USE YOUR ILLUSION II kang dirilis ning taun 1991 bisa anggawa grup musik iki ana ning puncak kajayaan manèh.[2]

Rong album iki isiné tetembangan kang akeh, tetembangan kang akiré bisa anggawe grup musik iki bisa kondhang karo jeneng Guns N' Roses kayata: Don't Cry, November Rain, Civil War, Knockin' on Heaven's Door, lan Estranged.[2]

Album THE SPAGHETTI INCIDENT? kang dirilis ning taun 1993 bisa didadekaké perlambang akir kajayan saka grup musik iki.[2] Album kang isiné tetembangan daur ulang saka artis-artis sejen iki ora bisa ngraup kauntungan kayata album-album sadurungé.[2] GN'R ana ning puncak kajayan, nalika dianggotani déning : Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan, Dizzy Reed, lan Matt Sorum.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guns_N%27_Roses&oldid=1003008"