The Wolf of Wall Street (filem 2013)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Wolf of Wall Street ya iku filem biografi ireng, komèdi, piala(crime) kang disutradarani Martin Scorsese. naskah filem iki ditulis déning Terence Winter kang dhedhasar saka memoir of the same name anggitané Jordan Belfort lan critakaké kariré minangka stockbroker ing kutha New York saka perspektif dhèwèké lan carané kumpeni nggon dhèwèké makarya Stratton Oakmont mèlu korupsi rampant lan apus krama ing Wall Street kang pungkasané marai Wall Street ambruk. Leonardo DiCaprio minangka paraga Belfort (lan uga dadi ko-prodhuser filem iki), karo Jonah Hill minangka kanca bisnisé Belfort lan kancané Donnie Azoff, Margot Robbie minangka bojo angka 2 saka Belfort kang jeneng Naomi Lapaglia, lan Kyle Chandler minangka Patrick Denham, agen FBI kang arep nyekel Belfort. Matthew McConaughey, Rob Reiner, Jon Favreau, lan Jean Dujardin uga mèlu ing filem iki. Film iki dianggep salah sijiné karya paling apik saka Martin Scorsese lan dadi kolaborasi angka 5 sutradhara Martin Scorsese karo DiCaprio, sawisé filem Gangs of New York (2002), The Aviator (2004), The Departed (2006), and Shutter Island (2010), uga kolaborasi angka 2 karo Winter sawisé sèri télévisi  Boardwalk Empire (2010–2014). Film iki nampa status wiwit iku.

Box office[besut | besut sumber]

The Wolf of Wall Street nampa pikolèhan $116.9 yuta ing Amèrikah lor lan $275.1 yuta ing internasional, kang sakabèhé dadi $392 yuta,[1] Filem iki minangka filem sutradhara Scorsese kang paling akèh nampa pikolèhan ing sindenging donya.[2] Ing Amèrikah lor, Film iki dibuka ing nomer angka 4 ing minggu kapisan, kanthi pikolèhan $18.4 million ing 3,387 téater, sangisoré The Hobbit: The Desolation of Smaug, Frozen, Anchorman 2: The Legend Continues, lan American Hustle.[3] Ing Ostralia, filem iki dadi filem R-rated kang paling dhuwur nampa pikolèhan, ya iku nampa pikolèhan $12.96 yuta.[4]

File Sharing[besut | besut sumber]

Miturut karo copyright infringement saka situs Excipio, filem iku dadi filem kang légal kanggo diunduh ing taun 2014, filem iki diunduh punjul 30 yuta ambalan liwat situs torrent.[5]

Mèdia Omahan[besut | besut sumber]

The Wolf of Wall Street digebyakaké ing DVD lan Blu-ray ing tanggal 25 Maret taun 2014.[6] lan ing gebyagan tanggal  27 Januari taun 2014, DVD lan Blu-ray bakal ngamot adegan kang dikethok déning sutradharané kang suwéné 4 jam.[2][7] Ing sawisé iku dicethakaké déning Pictures Paramount lan Red Pictures Granite yèn gebyagan ing DVD lan Blu-ray mung ngamot fitur padha karo ing téater. [3]

Lagu latar[besut | besut sumber]

Lagu latar kanggo The Wolf of Wall Street features both original as well as existing music tracks, lan digebyakaké ing tanggal 17 Désèmber taun 2013 kanggo unduhan digital.

Luwih saka 60 lagu kang dienggo ing filem iki, nanging mung 16 kang kalebu ing lagu latar official. Notabèné, antarané kang asli komposisi saka Theodore Shapiro.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]