Johny Lumintang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Noref-bio Johny J. Lumintang (lair ing Minahasa, Sulawesi Lor, 28 Juni 1947; umur 72 taun) ya iku tokoh militer Indonésia lan duta besar Indonésia kanggo nagara Filipina njabat wiwit 14 Februari 2014.[1] Panjenengané ya iku lulusan AKABRI Angkatan 1970 lan saka kasatuab Infanteri - Baret Ijo. Pangkat pungkasan ana ing Militer Aktif Letnan Jenderal TNI uga Jabatan Pungksan Militer dadi Sekertaris Jenderal DEPHANKAM.

Karier[besut | besut sumber]

  • Kolonel: Komandan Brigade Infanteri Linud 18 Trisula Kostrad
  • Komandan Resimen Induk Kodam Jaya
  • Komandan Resort Militer (Danrem) 164 Wira Dharma Dili, Timor-Timur
  • Brigadir Jenderal: Kepala Staf Laladan Militer VIII/Trikora
  • Mayor Jenderal: Panglima Laladan Militer VIII/Trikora
  • Asisten Operasi KASUM ABRI
  • Panglima Divisi Infanteri I Kostrad
  • Panglima Komando Cadangan Strategis Angkatan Darat
  • Letnan Jenderal: Komandan Sekolah Staf dan Komando ABRI
  • Gubernur Lemhanas
  • Wakil Kepala Staff Angkatan Darat
  • Sekertaris Jenderal DEPHANKAM

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Jabatan militèr
Didhisiki déning:
Prabowo Soebianto
Pangkostrad
22 Mei 1998 - 23 Mei 1998
Diganti déning:
Djamari Chaniago