John Wick: Chapter 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Wick: Chapter 2
250px
Poster film John Wick: Chapter 2
DisutradaraniChad Stahelski
DiprodhuseriBasil Iwanyk
Erica Lee
DiskénariyoniDerek Kolstad
AdhedhasarKarakter John Wick
déning Derek Kolstad
DibintangiKeanu Reeves
Common
Laurence Fishburne
Riccardo Scamarcio
Ruby Rose
John Leguizamo
Ian McShane
DimusikiTyler Bates
Joel J. Richard
SinématografiDan Laustsen
Dibesut déningEvan Schiff
Perusahaan
prodhuksi
Lionsgate
Thunder Road Pictures
87Eleven Productions
Dibabar déningSummit Entertainment
Tanggal metu
  • Januari 30, 2017 (2017-01-30) (Arclight Hollywood)
  • Fèbruari 10, 2017 (2017-02-10) (Amerika Serikat)
Suwéné
122 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$40 juta[1]
Kalarisan$171,539,887[2]

John Wick: Bab 2 iku film aksi thriller Amerika taun 2017 sing disutradarani dening Chad Stahelski lan digawe dening Basil Iwanyk lan Erica Lee. Manuskrip filem iki ditulis dening Derek Kolstad adhedhasar karakter John Wick Derek Kolstad. Juru paragane Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne, Riccardo Scamarcio, Ruby Rose, John Leguizamo lan Ian McShane .

Filem John Wick: Bab 2 minangka film kolaborasi kaping papat Keanu Reeves lan Laurence Fishburne sawisé telung film The Matrix lan minangka sekuel film John Wick . Filem kasebut wiwit tayang ing Arclight Hollywood tanggal 30 Januari 2017 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 10 Februari 2017.[3] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film John Wick: Bab 2 nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 89%, miturut 234 review, kanthi rating rata-rata 7.3 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film nandhang skor 75 saka 100, adhedhasar 43 kritik, nuduhake "review apik".[5] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "A-" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Filem John Wick: Bab 2 nampa $ 92,029,184 ing Amerika Utara lan $ 79,510,703 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 171,539,887, ngluwihi biaya produksi film $ 40 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 30,436,123, ngrampungake katelu ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "‘Lego Batman’ Hooks $54M+, ‘Fifty Shades’ Rachets Up $48M+, ‘John Wick 2’ Targets $29M+ – Saturday Update". Deadline.com. Dijupuk October 27, 2017. 
  2. a b c "John Wick: Chapter 2 (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk October 27, 2017. 
  3. Evry, Max (February 18, 2016). "John Wick: Chapter Two Gets a Release Date". Comingsoon.net. Dijupuk February 18, 2016. 
  4. "John Wick: Chapter 2 (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 27, 2017. 
  5. "John Wick: Chapter 2 reviews". Metacritic. Dijupuk October 27, 2017. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]