John Collier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

John Collier, Jr ya iku ahli antropologi lan fotografer saka ing New York, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1913[1][2]. Pandhidhikané olèh saka Apprentice taun 1927 lan ing California School of Fine Arts didhidhik déning Robert lan Sarah Higgins Mack taun 1930an[1]. Pangalaman panlitiané ing California lan New Méksiko minangka freelance fotografer (1939), staf fotografer ing Farm Security Administration and Office of War Information (1941), Kanada, Kolombia, Peru (1944), Ekuador (1946), lan ing relokasi bebrayan Indian ing San Fransisco (1968)[1][2]. Pangalaman pakaryané uga akéh ya iku antarané ing Alaska nganggo dokumentasi film (1962) lan analisis film pandhidhikan ing Navaho Reservation ing teluk San Fransisco taun 1972[2]. Karya-karya tulisan akademis kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané The Awakening Valley (1949), Alaskan Eskimo Education: A Film Analysis of Cultural Confrontation in the Schools (1973), lan Visual Anthropology: Photography as a Research Method (1986)[1]. Sanajan, dhèwèké duwé dhasar ngèlmu fotografi, nanging duwé pangalaman ing panlitian antropologi. Amarga iku, Collier bisa ngembangké antropologi visual ing Amérikah Sarékat[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 136. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "John Collier, Jr.: Anthropology, Education and the Quest for Diversity". www.ankn.uaf.edu. Dijupuk 2017-12-24.