Johann Jakob Balmer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Johann Jakob Balmer
Johann Jakob Balmer
Lair 1 Mei 1825
Lausen, Swiss
Pati 12 Maret 1898
Basel
Kabangsan Swiss
Babagan matematika, fisika
Alma mater Universitas Basel

Johann Jakob Balmer (lair ing Lausen, Swiss, 1 Mèi 1825 – pati di Basel, 12 Maret 1898 ing yuswa 72 taun) ya iku panjenengané ahli matematikawan lan fisikawan kahormatan Swiss.

Dilairake ing Lausen, Swiss, panjenengané putra kapisanan saka hakim kepala Johann Jakob Balmer. Biyungé kanthi nama Elizabeth Rolle Balmer. Jroning mangsa sekolah, johan unggul ing bidang matematika, lan mutusaké sinau ing bidang maematika uawa élmu etung ing universitas.