Johann Jakob Balmer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Johann Jakob Balmer
Johann Jakob Balmer
Lair 1 Mèi 1825
Lausen, Switserlan
Pati 12 Maret 1898
Basel
Kabangsan Switserlan
Babagan matematika, fisika
Alma mater Universitas Basel

Johann Jakob Balmer (lair ing Lausen, Switserlan, 1 Mèi 1825 – pati ing Basel, 12 Maret 1898 ing yuswa 72 taun) ya iku ahli matematikawan lan fisikawan kinurmatan Switserlan.

Dilairaké ing Lausen, Switserlan, panjenengané putra kapisanan saka hakim kepala Johann Jakob Balmer. Biyungé kanthi nama Elizabeth Rolle Balmer. Jroning mangsa pamulangan, Johann unggul ing babagan matematika, lan mutusaké sinau ing babagan maematika uyawa élmu étung ing universitas.