Johann Jakob Balmer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Johann Jakob Balmer

Johann Jakob Balmer
Lair 1 Mei 1825
Lausen, Swiss
Pati 12 Maret 1898
Basel
Kabangsan Swiss
Babagan matematika, fisika
Alma mater Universitas Basel

Johann Jakob Balmer (lair ing Lausen, Swiss, 1 Mei 1825 – tilar donya ing Basel, 12 Maret 1898 kanthi umur72 taun) yaiku panjenengané ahli matematikawan lan fisikawan kahormatan Swiss.

Dilairake ing Lausen, Swiss, panjenengané putra kapisanan saka hakim kepala Johann Jakob Balmer. Biyungé kanthi nama Elizabeth Rolle Balmer. Jroning mangsa sekolah, johan unggul ing bidang matematika, lan mutusaké sinau ing bidang maematika uawa élmu etung ing universitas.