Jogèd Payung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parasol wuhan

Jogèd Payung[besut | besut sumber]

Payung jogèd punika jogèd sing nglambangaké katresnan.[1] jogèd iki ditindakaké kanthi nggunakaké payung minangka piranti congenital.[2] Ing jogèd asalé saka Minangkabau, Sumatra Kulon iki racaké rampung déning 3-4 penari ditindakaké ing pasangan antarané wong wadon lan.[1] jogèd iki nuduhake asosiasi mudha, ya iku nggunakaké payung iki kanggo ngreksa saka négatif iku.[3] jogèd iki racaké ditindakaké ing bukaan saka parté, Pekan utawa Wangun kagiyatan liyané.[4]

Teges Properti[besut | besut sumber]

Randai Padang Panjang

Pinunjul jogèd iki wangun pangayoman lan tresno pacangan sing partner utawa bojo garwané ing nuwuhaké domestik urip arep tansah seneng lan makmur.[4][5][6] pangayoman formulir ora dikukuhaké déning obahan ing penari priya lan wanita, amarga obahan iki wis dimodifikasi sesuai karo perkembangan umur.< ref name= "a"/>Nanging, tegesipun jogèd iki dipunlambangaken kanthi sipat sing cukup dawa digunakaké ing wangun payung kanggo wong lan kanggo wanita.[3] payung wong dipunlambangaken minangka wangun pangayoman minangka sakaguru tombol ing kulawarga.[6] ing lanang penari wadon penari bakal nglindhungi sirah.[1] Sauntara iku, ing cukup dawa khas Padang punika tetenger minangka jaminan sakti cinta iku kuwat lan kebak kasetyan saka wong wadon uga sawijining teruse kanggo yasa kulawarga [1][6]

Lagu[besut | besut sumber]

Judhul Babendi jogèd payung - manggung kanggo Tanang Kali , Punika bilih makna ing tembang dhateng ing carita saka sapérangan nikah ing bulan madu ing Kali Tanang .[7] Ngisor iki lirik saka tembang payung jogèd accompanist:[8] Babendi - manggung Manggung Babendi.. Ka tanang kali Ah dear (2x) Stop mamatiak.. mandheg mamatiak Kembang Violet (2x) Heart siapo.. Ka Indak Sanang Fantastic dear.. (2x) Mailek rang range Mudo Mudo.. mailek Manari payung.. (2x) Ati-ati siapo siapo.. ka.. Indak Sanang Fantastic dear.. (2x) Mailek si Nona si Nona mailek Manari.. payung.. (2x)

Manggung - manggung Manggung - manggung Kanggo kali kalem.. carané sedih tresno (2x) Stop njupuk.. Stop lan Pick kembang mauve Ati-ati sing.. sing ora seneng carané sedih tresno (2x) Mirsani enom wong.. ndeleng wong enom dancing payung.. Heart kang ora seneng Fantastic tresno (2x) Mirsani Ladies.. waca Ladies dancing payung.. (2x)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Tèks pranala,teks tambahan.
  2. pranala, tambahan teks.
  3. a b pranala,tambahan teks.
  4. a b Teks pranala,tambahan teks.
  5. pranala,tambahan teks.
  6. a b c Tèks pranala,tambahan teks
  7. pranala,tambahan teks
  8. pranala, tambahan teks