Jeremy Toljan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeremy Toljan
20161011 U21 AUT GER 9302.jpg
Toljan ing Timnas Jerman U-21 taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jeremy Isaiah Richard Toljan[1]
Tanggal lair (1994-08-08) 8 Agustus 1994 (umur 24)
Papan lair Stuttgart, Jerman
Dhuwur 1.82 m (6 ft 0 in)
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 15
Karir nom
2004–2006 SV Grün-Weiss Sommerrain
2008 TSV Steinhaldenfeld
2008–2009 Stuttgarter Kickers
2009–2011 VfB Stuttgart
2011–2013 1899 Hoffenheim
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2017 1899 Hoffenheim 54 (2)
2017– Borussia Dortmund 13 (1)
Tim nasional
2010–2011 Jerman U17 7 (0)
2013 Jerman U19 1 (0)
2013–2015 Jerman U20 4 (0)
2015– Jerman U21 18 (1)
2016 Jerman Olympic 6 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:19, 30 June 2017 (UTC)

Jeremy Isaiah Richard Toljan (miyos tanggal 8 Agustus 1994) inggih menika salah satunggaling pemain bal-balan profésional ingkang asalipun saking Jerman ingkang gadhah tugas minangka bék tengen wonten ing klub Bundesliga Borussia Dortmund.[2]

Karir klub[besut | besut sumber]

Tanggal 5 Oktober 2013, Toljan nindakaken dhebut kapisanan wonten ing klub Hoffenheim ing pertandhingan Bundesliga mengsah 1. FSV Mainz 05. Panjenenganipun nglampahi pertandhingan kasebat kanthi pepak, ingkang pungkasanipun asil imbang 2-2.

Karir internasional[besut | besut sumber]

Toljan kalebet pemain bal Jerman ingkang aktif ing timnas U-21. Panjenenganipun ugi saged mbéla Amérika Serikat utawi Kroasia, nanging nulak lan langkung milih kanggé mbéla Jerman. Toljan kalebet angguta timnas Jerman ingkang tandhing ing Olimpiadhe taun 2016, ing wekdal kasebat Jerman pikantuk medhali pérak.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Olympic Football Tournaments Rio 2016 – Men: List of Players" (PDF). FIFA.com. Fédération Internationale de Football Association. 9 January 2017. k. 7. Dijupuk 1 January 2018. 
  2. Jeremy Toljan(dipunundhuh tanggal 2 Februari 2018)
  3. Neymar's golden penalty sees Brazil to victory(dipunundhuh tanggal 2 Februari 2018)