Jeollabuk-do

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
North Jeolla Province
Abbreviations: 전북
Hangul : 전라북도 Hanja : 全羅北道
Revised Romanization : Jeollabuk-do
McCune-Reischauer : Chŏllabuk-to
Flag of North Jeolla
Flag of North Jeolla
Flag of North Jeolla
Emblem of North Jeolla
Jeollabuk SK.png
Map of South Korea with North Jeolla highlighted
Pamaréntahan Province
Ibukutha Jeonju
Governor Kim Wan-joo
Dhialèk Jeolla
Wilayah Honam
Jembar Wilayah 8,043 km²(7th)
Pedunung  (2000)
 - Pedunung 1,890,669 (5th)
 - Kapadhetan 235 /km²
Kutha 6
Désa 8
Website [1] (Basa Inggris)
Metropolitan Symbols
 - Kembang Chamkkot
 - Tree n/a
 - Manuk Magpie

Jeollabuk-do (Jeolla Lor) iku sawijining provinsi sing dumunung ing ing sisih kidul-wétan Koréa Kidul. Provinsi iki kawangun ing taun 1896 dumadi saka setengah saka tilas provinsi Jeolla pérangan lor, lan tetep dadi provinsi Koréa nganti pecahing negara iku ing taun 1945, banjur dadi wilayah Koréa Kidul. Ibukutha provinsi dumunung ing Jeonju, sing uga dadi ibukutha provinsi Jeolla sadurungé taun 1896.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

  • Kutha kembar : 3 kutha ing 2 negara
    • Kutha :
      • Jiangsu of China(27 October, 1994)
      • Washington State of USA(17 May, 1996)
      • New Jersey State of USA(19 May, 2000)
  • Partner : 4 kutha ing 2 negara
    • Kutha :
      • Kagosima Prefecture of Japan(30 October, 1989)
      • Isigawa Prefecture of Japan(10 September, 2001)
      • Shanghai of China (17 April, 2003)
      • Shandong Province of China (2 November, 2006)

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Kutha[sunting | sunting sumber]

  • Jeonju (전주시; 全州市, ibukutha)
  • Jeongeup (정읍시; 井邑市)
  • Gunsan (군산시; 群山市)
  • Namwon (남원시; 南原市)
  • Iksan (익산시; 益山市)
  • Gimje (김제시; 金堤市)

Désa (County)[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeollabuk-do&oldid=827137"