Jean Racine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jean Racine
Portrait de Jean Racine d'après Jean-Baptiste Santerre.jpg
Portrait of Racine
LairJean-Baptiste Racine
(1639-Cithakan:NOMORBULAN-22)22 Dhésèmber 1639
La Ferté-Milon, Kingdom of France
Pati21 April 1699(1699-04-21) (umur 59)
Paris, Kingdom of France
PakaryaDramatist
MangsaSeventeenth century
GènreTragedy (primarily), comedy
Obahan sastraClassicalism, Jansenism
Karya gedhéAndromaque, Phèdre, Athalie

Jean Racine (pocaping cara Prancis: [ʒɑ̃ ʁaˈsin]) (lair 22 Dhésèmber 1639 – pati 21 April 1699 ing umur 59 taun) ya iku juru kagunan, sastra, budaya lan uga minangka juru ngarang sandiwara saka Prancis, salah siji saka "telu kang luhur" misuwur ing Prancis abad ka-17 (bebarengan karo Molière lan Corneille), lan uga minangka salah sawijining sastrawan wigati ing tradhisi Kulonan (Éropa).[1]

Karya[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Husen, Ida Sundari, 1939- (2001). Mengenal pengarang-pengarang Prancis dari abad ke abad. Jakarta: Grasindo. ISBN 979-695-486-9. OCLC 422880602. 

Sumber[besut | besut sumber]

  • Roland Barthes - Sur Racine
  • Georges Forestier - Jean Racine (Gallimard, 2006) (ISBN 2-07-075529-0)
  • Lewis, W.H. The Splendid Century: Life in the France of Louix XIV'.' William Sloane Associates, 1953.
  • Jean Rohou - Jean Racine: entre sa carrière, son oeuvre et son dieu (Fayard, 1992)
  • Butler, John. "Racine: A Study." London: Heinemann Educational Books Ltd, 1974.
  • "Racine, Jean." Encyclopædia Britannica. 2007. Encyclopædia Britannica Online. 30 Nov. 2007 <http://www.britannica.com/eb/article-9062376>.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
François de La Mothe-Le-Vayer
Académie française
Kursi 13

1672–1699
Kang sawisé
Jean-Baptiste-Henri de Valincour