Javaanse tekstkritiek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Javaanse tekskritiek
Javaanse tekstkritiek.jpg
PanganggitWillem van der Molen
NagaraNèderlan
BasaNèderlan, Jawa Kuna
Gènrefilologi, sastra Jawa
PangecapanLeiden: KITLV
Kala babar
1983
KacaIX, 316 kaca
ISBN90-6765-044-7

Javaanse tekstkritiek: een overzicht en een nieuwe benadering ; geïllustreerd aan de Kunjarakarna iku buku disertasi Willem van der Molen sing terbit ing taun 1983. Judhul iki tegesé "Kritik tèks Jawa: ikhtisar lan panyedhakan anyar; conto marang Kunjarakarna".

Penulis buku iki nduwé rong kekarep. Kapisan iku olèh pangertèn utawa kawruh ing masalah-masalah métodologi sing muncul ing panyuntingan tèks-tèks Jawa lan kapindho, uji coba sawijining solusi kanggo sawijining tèks. Dadi ing pérangan I kapacak sajarah filologi tèks-tèks Jawa, banjur ing pérangan II kapacak dèskripsi tèks Jawa Kuna Kuñjarakarna lan sawisé ing pérangan III kapacak tèks Kuñjarakarna iki ing édisi diplomatik mawa terjemahané.

Buku iki katulis ing basa Walanda. Terjemahan ing basa Indonésia lagi digarap lan miturut rencana bakal diterbitaké ing taun 2008.