Januarisman Runtuwene

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Januarisman
Januarisman.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Januarisman Runtuwene
Paraban Aris
Saka Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Génre Rock
Pakaryan Penyanyi
Piranti Gitar, Keyboard
Mangsa akarya 2008–kini
Labèl Sony BMG Indonesia

Januarisman kondhang ning masarakat kanthi jeneng Aris Idol' (lair ing Jakarta, 25 Januari 1985; umur 31 taun iku juwara Indonesian Idol taun 2008.[1] Jenenge misuwur wiwit dadi juwara ing Indonesian Idol 2008.[1] Aris bisa dadi juwara sawisé olih polling SMS kang ngluwihi Gisel.[1] Sadhurungé dheweké meluni ajang Indonesian Idol, dheweké nyambut gawé dadi pengamen ning kereta listrik Jabotabek lan Terminal Kampung Melayu.[1]

Dheweké iku anak saka pasangan Silop Runtuwene lan Siti Rohaya, Januarisman Runtuwene urip bebrayanan karo Rosillia Octo Fany.[1] Nikah ning tanggal 22 September taun 2007 lan wis dikaruniai putri siji, kang diwenehi jeneng Mocalist Rasya Fatiruwllah.[1]

Ananging, amarga rumah tangga Aris lan Fany ana prakawis.[1] Mula ning tanggal 26 November taun 2008, Fany ngajukaké surat gugatan cerai maring Dheweké.[1] Durung bubar masalahé karo garwané ning sidang cerai, ana kasus anyar kang kudu diadepi déning Aris, ya iku ana kabar manawa Aris wis nyiksa garwané, dheweké olih tuduhan KDRT (Kekerasan Dalam Rumah Tangga).[1] Kasus iki lagi digarap déning para pihak kang berwajib.[1]

Ora namung iku, amarga kadadian cerainé, Aris bakal dipecat saka ajang Indonésian Idol.[1] Babagan apa kang dadi rencana ceraianné, Aris milih kanggo rujuk karo garwané, Fanny ning akiré.[1] Dheweké tambah cedhak karo garwané mulai akur awit dheweké lara.[1]

Taun 2011, dheweké sarujuk manawa satpol PP kang ngurusi kateriban kutha Jakarta meh mbongkar kuburané Mbah Priok.[2] Miturut dheweké, sikap para satpol PP kasebut kebangetan lan brutal.[2] Kuduné, sadurungé anak sikap kaya iku kudu ana negosiasi pihak Walikotané, apa manèh nganti ana korban kang tiwas.[2]

Album[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)biografi Januarisman Runtuwene dipununduh tanggal 8 Septermber 2011
  2. ^ a b c (id)betita Januarisman Runtuwene dipununduh tanggal 8 Septermber 2011