Jan Jacob Rochussen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jan Jacob Rochussen (Etten, 23 Oktober 1797Den Haag, 21 Januari 1871) iku Gubernur-Jendral Indhiya Nèderlan sing kaping 49. Dhèwèké maréntah antara taun 18451851.

Rikala pamaréntahan Rochussen, pamaréntah Indhiya Nèderlan ngirim ekspedhisi menyang Bali, Palembang, Bangka, Sulawesi Kidul lan liya-liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]