James W. Fernandez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

James W. Fernandez ya iku ahli antropologi saka Chicago, Illinois, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1930[1][2]. Pandhidhikané ing pawiyatan luhur olèh saka Amherst College, Massachusetts (BA) taun 1952 lan Northwestern University (Ph.D.) taun 1962. Panlitian antropologis James naté ing Barcelona, Madrid, Seville, Spanyol (1955)[3], Gabonm Rio Muni, Kamerun (taun 1958), Natal, Afrika Kidul (taun 1965), Asturias Spanyol (taun 1965, 1971, 1977, 1984, 2001), lan Togo, Ghana (taun 1966)[1][3]. Karya-karya kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané Bwiti: An Ethnography of the Religious Imagination in Africa (1982), Persuasions and Performances: The Play of Tropes in Culture (1986), Beyond Metaphor: The Theory of Tropes in Anthropology (minangka èditor) taun 1991, lan Irony in Action: Anthropological Practice and the Moral Imagination (2001)[1][2][3]. James iki karenan lan fokus ing bab pagerakan agama lan owahan sosial ing wujud naratif lan rètorik. Amarga iku, dhèwèké dadi salah siji tokoh kang aktif ngembangké bab kuwi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 220. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "James W. Fernandez". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-08. 
  3. a b c "James W. Fernandez | Department of Anthropology | Division of Social Sciences | University of Chicago". anthropology.uchicago.edu. Dijupuk 2018-01-08.