Jamasan Jimat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jamasan Jimat

Jamasan Jimat ya iku upacara ritual kanggo mbersihi utawa ngumbah barang-barang pusaka, kaya ta keris, tumbak, lsp..[1] Ritual Jamasan Jimat iki dianakake saben taun ing wulan Sura. Nganti saiki, Jamasan Jimat isih dilaksanakna ing Désa Kalisalak, Kabupatèn Banyumas, Jawa Tengah. Miturut kapitayan masarakat ing désa iku, jimat-jimat kang ana ing kana iku tinggalane Sunan Amangkurat I, Raja Mataram kang kuwasa ing taun 1646-1677.[2] Jimat ing désa Kalisalak disimpen ana ing papan kang karan "Langgar Jimat".[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

<references>

  1. www.krjogja.com (Diakses padha tanggal 22 Maret 2011)
  2. a b gresnews.com (Diakses padha tanggal 22 Maret 2011)