Jakartasentrisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Jakartasentrisme atawa Jakartasentris yaiku istilah kanggo nyebut dominasi budaya, ékonomi lan pulitik Jakarta marang wilayah liyané ing Indonésia. Jakartasentrisme dianggep minangka salah sawijining masalah jurnalisme ing Indonesia. Media massa asring martakaké lan nampilaké kedadéyan lan panggambaran wong kang netep ing Jakarta, nanging masalah lan wong saka njaba klompok Jakarta ora entuk perhatian. Wilayah sosial lan budaya Jakartasentrisme ora mung nutupi Jakarta, nanging uga kalebu Bogor, Dèpok, Tangerang lan Bekasi, utawa uga dikenal jeneng Jabodètabèk.[1][2] Sanajan cenderung digunakaké ing masalah media, istilah iki uga digunakaké kanggo nggambaraké dominasi sing padha ing masalah liyané.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Adam, Aulia. "Media 'Nasional' tapi Rasa Jakarta". tirto.id (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-08-06.
  2. Ambard, Kuskridho; Parahita, Gilang Desti; Lindawati, Lisa; Sukarno, Adam Wijoyo (2018-04-11). Kualitas Jurnalisme Publik di Media Online: Kasus Indonesia (ing basa Indonesia). UGM PRESS. ISBN 9786023862283.