Menyang kontèn

Jagung sundhuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jagung sing wis masak ing tongkol nganggo tongkat sing disajikake
Nyiyapake jagung panggang ing tongkol ing Loikaw ( Myanmar ).

Jagung ing sundhuk yaiku istilah kuliner sing digunakake kanggo kuping sing dimasak jagung sing mentas dipilih saka kultivar jagung manis . Jagung legi minangka macem-macem jinis jagung sing paling umum dipangan langsung saka cob.[1] Kuping dipetik nalika endosperma ana ing "panggung susu" saengga biji isih empuk. Kuping jagung dikukus utawa digodhog, biasane tanpa kulit ijo, utawa dipanggang. Godhong sekam kasebut dicopot sadurunge disajikake. Iki racake dipangan nalika isih anget-anget.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Nielsen, L. Michelle (2007). The Biography of Corn. Crabtree Publishing Company. kc. 27. ISBN 9780778724919.