Jacques Henrij Abendanon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
JH Abendanon

Jacques Henrij Abendanon, (Paramaribo, Suriname, 14 Oktober 1852-Monaco, 13 Dhésèmber 1925), punika satunggiling pejabat kolonial Walandi, putra saking bapa Simon Abendanon, (bankir), lan ibu Julia Abendanon. Tanggal 22 Dhésèmber taun 1876 krama kaliyan Anna Elisabeth de Lange, lan patutan tiga. Amargi garwanipun séda ing tanggal 8 Januari 1882, JH Abendanon ing taun 1883 krama malih kaliyan Rosa Manuela Mandri. Abendanon wekdal punika mengku kalungguhan minangka Mantri Kabudayan, Agama, lan Karajinan Hindhia Walandi. Abendanon lan garwanipun Rosa asring nampi serat saking R.A. Kartini. Salajengipun, sasampunipun Kartini séda, Abendanon ngempalaken lan ndamel buku saking kempalan serat-serat ingkang naté dipunkintunaken déning R.A Kartini dhumateng para réncangipun ing Éropah. Buku punika lajeng dipunparingi irah-irahan Door Duisternis tot Licht

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]