Jérôme Boateng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jérôme Boateng wektu ndhik tim Jerman taun 2012

Jérôme Boateng iku sawijiné juru main bal-balan sing main ndhik pérangan mburiné tim Bayern München.[1] Piyambaké uga dadi andalan ndhik tim bal-balan Jerman. Pemain sing duwuré 192 cm iki lair ndhik Berlin, Jerman tanggal 3 September 1988.[1] Piyambaké iku adiké Kevin-Prince Boateng juru main tim bal-balan Ghana.[2] Dhèwèké kabèh iku anak saka bapak sing wong Ghana lan ibu sing teka Jerman.[2] Nanging piyambaké luwih milih mbéla tim Jerman.[2]

Tetandhingan kapisané Boateng ndhik tim bal-balan Jerman diwiwiti wektu piyambaké isih umur 21 taun.[3] Tanggal 10 Oktober 2009 piyambaké main ndhik tetandhingan Kualifikasi Piala Dunia 2010 nglawan tim Rusia.[3] Ndèk Tetandhingan iku Boateng diusir teka lapangan amarga éntuk kartu kuning ping pindho wektu menit 69.[3]

Boateng miwiti kariré ndhik bal-balan profésional karo tim Hertha BSC taun 2007 nganti 2010. Sakbanjuré iku piyambaké setaun ndhik Manchester City, sadurungé main ndhik Bayern München.[3]

Kemampuané mènèhi umpan dawa ngelingaké perané quarterback ndhik permainan American Football.[4] Ndèk taun 2014 Boateng dadi salahsijiné juru main Jerman sing ngrasakno dadi juwara Piala Dunia lan taun 2016 piyambaké isih dipercaya karo pelatihe Jerman kanggo main ndhik Piala Éropah Perancis.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Jerome Boateng". www.goal.com. Dijupuk 14 August 2016. 
  2. a b c "Boateng Bersaudara: Sedarah Béda Nagara". www.tempo.co. Dijupuk 14 August 2016. 
  3. a b c d "Jerome Boateng, Tembok Tangguh bagi Die Mannschaft". www.kompas.com. Dijupuk 14 August 2016. 
  4. "Jerome Boateng dan Touchdown ala American Football". www.fandom.id. Dijupuk 14 August 2016. 
  5. "Skuat Jerman untuk Piala Éropah 2016 Tanpa Marco Reus". www.panditfootball.com. Dijupuk 14 August 2016.