Pura Agung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Istana Raja Bangkok)
Balairung Chakri Mahaprasad

Pura Agung utawi ingkang gadhah sebatan Grand Palace inggih punika wisata ingkang paling ageng ing Bangkok. Pura punika dipunyasa ing taun 1782 déning Raja Rama I, piyambakipun gadhah printah supados wangun Grand Palace malih saking panggènan aslinipun. Pura Raja Bangkok wiwitipun wonten ing Thonburi ing sisih kilèn lèpèn Chao Phraya, dados ing sisih wétan, komplek griya monumen, wiyara, kantor pelayanan lan dalemipun piyambak.

Arsitektur Pura Agung[besut | besut sumber]

Pura Raja Bangkok dipunyasa kanthi gaya arsitèktur klasik Thailand, Pura Raja Bangkok lan monumen gadhah panilaran ingkang boten wonten ing budaya Kilen. Salah satunggalipun mural ageng, trampil ngias fitur, lan pesona ageng.

Laladan Pura Agung[besut | besut sumber]

Kompleks ingkang paling éndah ing laladan Pura Raja Bangkok inggih punika Kuil Emerald Buda sinaosa wonten Wat Phra Kaew. Bènten saking namanipun Sang Buda Emerald kuil punika dipunukir saking sèla giok lan nginggilipun 70 cm. Sinaosa gadhah ukuran ingkang langkung alit saking Wat Pho, Kuil Reclining Buda, inggih punika kuil Thailand ingkang paling suci. Papan punika dipunpurugi déning atusan pendhudhuk lan wisatawan saben dinten. Pura Raja Bangkok inggih punika objék pamujan nasional, sadaya wisatawan uga ngagem pakaian sopan, boten ngagem clana cekak lan boten wonten bahu ingkang boten katutup. Ingkang langkung saé manawi wisatawan murugi Pura Raja Bangkok ing sasi November ngantos Maret, musim atis Thailand. Wekdal punika paling saé amargi hawa panas Thailand, hawa atis Thailand suhunipun rata-rata kirang langkung 25 °C utawi 72 °F.[1]

Gladri[besut | besut sumber]

Objek ing Bangkok[besut | besut sumber]

Sanèsipun objek Pura Raja Bangkok, wonten objek wisata Vimanmek Mansion ingkang dumunung ing Rattakosin Bangkok. Vimanmek Mansion inggih punika Mansion paling ageng ingkang dipundamel saking jati emas lan ing ngrika ugi wonten tarian tradisional Thai. Panggènan punika dumuning ing jantung tlatah Rattakosin Bangkok, menara ingkang mencorong saking Grand Palace ingkang dumunung wonten kuil Bangkok paling caket lan paling misuwur kalebet Kuil Emerald Buda (Wat Phra Keaw), Temple of Dawn (Wat Arun), Kuil Wat Mahathat, Wat Suthat, Wat Traimit dan Wat Pho, ingkang nampilaken Buda kanthi ukuran ageng lan minangka griya ageng saking sekolah pijet kawiwitan Thailand wonten karajan.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ id.thecircumference.org(dipuntingali tanggal 1 Oktober 2011)
  2. ^ thailand.panduanwisata.com(dipuntingali tanggal 1 Oktober 2011)