Isabella Leong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Isabella Leong
Isabella Leong.jpg
Jeneng Cina 梁洛施
Pinyin Liáng Luòshī (Mandarin)
Jyutping Leong4 Lok3 Sze1 (Kanton)
Leluhur Zhongshan, Guangdong
Asal Macau
Jeneng liya Isabella LeongIsabella LeungLeung Lok-si
Pakaryan Actress/Singer
Genre Cantopop
Instrumen Vocals
Label(s) EEG (2004-2008)Trump Art (2008-2009)
Taun aktif 2004–2009
Kanca Richard Li (2008-2011)
Anak Ethan Lee Cheung Tsz (李長治) (born 26 April 2009)twin sons (born June 2010)

Isabella Leong Lok-Sze lair tanggal (1988-06-23) 23 Juni 1988 (umur 32) ing Macau). Dhèwèké iku aktris lan penyanyi saka Hong Kong,[1] Leong nglairaké anak saka millionair Hong Kong, Richard Li, anak saka millionair Li Ka-shing.[1] Amarga iku Leong diijinaké migunakaké omah kulawarga Richard Li ing San Fransisco.[1] Kulawarga Li uga nyediakaké fasilitas kanggo Isabella Leong, ya iku 5 pengawal, 4 pembantu omah kang ngrumati anak nganti 24 jam, lan pelayan pribadi.[1] Ing sasi Juni 2010, Leong babaran, ngelairaké anak kembar lanang ing San Fransisco.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Bapaké katurunan Macau lan ibuné saka Cina.[1] Leong metu saka sekolah nalika umur 12 taun kanggo mèlu ing “Entertaiment Group” dadi model rumaja.[1]

Dhèwèké nuli nyoba nyanyi lan ngrilis debut albumé ISABELLA nalika umur 16 taun.[1] Albumé ora patiya sukses lan dhèwèké nyoba donya akting.[1] Saka taun 2005-2007, dhèwèké mbintangi filem-filemm, kaya ta THE EYE 10, BUG ME NOT!, ISABELLA, DIARY, lan SPIDER LILIES.[1] Leong nuli main ing filem Amérika kang dadi filemé kang kaping pisanan ya iku THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR kang dirilis taun 2008.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Déning Isabellah Leong[1][2]:

  • ISABELLA (2004)
  • I AM ISABELLA (2005)
  • TO FIND LOVE (2005)
  • I AM ISABELLA (2005)
  • SAY GOODBYE... LUISA (2006)

Filmografi[besut | besut sumber]

Déning Isabellah Leong [1][2]:

  • SUNSHINE HEARTBEAT (2004)
  • THE EYE 10 (2005)
  • BUG ME NOT! (2005)
  • DRAGON SQUAD (2005)
  • A CHINESE TALL STORY (2005)
  • MCDULL, THE ALUMNI (2006)
  • ISABELLA (2006)
  • DRAGON TIGER GATE (2006)
  • DIARY (FILM) (2006)
  • THE KNOT (2006)
  • SIMPLY ACTORS (2007)
  • SPIDER LILIES (2007)
  • MISSING (2008)
  • THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR (2008)

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah kang tau ditampa Isabellah Leong[1]:

  • Fantasporto (2006), Best Actress for Isabella
  • Golden Bauhinia Awards (2006), Best New Performer for Isabella

Nominasi[besut | besut sumber]

Déning Isabellah Leong[1]:

  • Hong Kong Film Awards (2005), Best New Performer for Bug Me Not
  • Hong Kong Film Awards (2007), Best Actress for Isabella
  • Hong Kong Film Awards (2007), Best Supporting Actress for Diary
  • Golden Bauhinia Awards (2007), Best Supporting Actress for Diary

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Biografi Isabella Leong dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
  2. a b Vidio Isabella Leong dipununduh tanggal 17 Agustus 2011