Iron Man (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Iron Man ya kuwi filem sing kadhasaraké saka tokoh Marvel Comics Iron Man . Filem iki disutradarani dening Jon Favreau lan dibintangi dening Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard, lan Jeff Bridges. Film iki dirilis ing tanggal 2 Mèi 2018 ing Amérikah Sarékat.

Crita[besut | besut sumber]

Tony Stark ( Robert Downey Jr. ) ya iku pimpinan "Stark Industries", perusahaan kontraktor militèr utama sing diwarisaké saka almarhum bapaké. Stark minangka pawongan pinter sing invèntif lan ajaib, nanging dhèwèké uga nyenengi wong wadon akèh utawa playboy. Sawisé diwawancarai dening Christine Everhart, malah marai kepincut dhèwèké ing wayah wengi kuwi. Esuke asistèn Stark, Virginia "Pepper" Potts ( Gwyneth Paltrow ), ngirim dhèwèké mulih.

Sawatara mangsa kanca suwéné bapaké, Obadiah Stane ( Jeff Bridges ), njaga operasional saben dinané, Stark mabur menyang Afghanistan sing lagi ana perang karo kanca lan sesambung militèré, Létnan Kolonèl James Rhodes ( Terrence Howard ), kanggo demonstrasi gegaman anyarè Stark, rudal "Jericho" . Sawise iku, konvoi militèr Stark diserang lan dhèwèke tatu kelaran. Stark nemokaké dhèwèké minangka tahanan saka kelompok téroris Afghanistan sing dikenal minangka "Ten Rings". Sawijining èlèktromagnèt wis ditandur ing dhadhané dening Dr. Yinsen supaya njaga pecahan pluru nyedhak ing atiné lan matèni dhèwèké. Pemimpin Ten Rings, Raza, nawaraké kalodhangan kanggo Stark kanthi mbangun rudal Jericho kanggo klompoké. Yinsen banjur negesaké kasujanané Stark menawa Raza ora bakal netepi janjiné.

Sasuwéné telung wulan kurungan, Stark lan Yinsen meneng-meneng mbangun salah sawijining klambi wesi kasar kang diaktifaké dening miniatur reaktor arc, ning ngendi Stark mbangun kuwi kanggo daya èlèktromagnèté. Para téroris pungkasane malih dadi ora sabar lan wenehi Stark 24 jam kanggo angrampungaké. Wates wektu arep rampung sadurungé pepinginan kakabéhé diaktifaké, saengga Yinsen ngalihake pasawangan para penjaga sawetara Stark ngisi tenaga ing klambi wesiné. Stark sing kalapis waja tempur kanggo metu saka guwa lan nemokaké Yinsen sekarat, sing ménéhi reti dhèwèké kareben ora guwang-guwang wektuné. Stark mbakar kabeh amunisi téroris lan mabur, amung kanggo kacilakan ing padang gurun, Stark tetep nahan, ananging setélan prototipe iki remuk. Sawisé dislametké dening Rhodes, Stark ngumumaké menawa perusahaané ora nggawé gegaman manèh. Stane menehi saran Stark menawa babagan iki ora mokal bakal ngrusak Stark Industries.

Stark miwiti fokusé marang ènèrgi kanggo mbangun vèrsi sing luwih apik kanggo setelané uga reaktor arc sing luwih kuat kanggo dhadhané. Sawisé kuwi, sasuwéné peraèn publik Stark kapisan uwis bali, Everheart ngandhani yèn senjata Stark Industries, kalebu "Jericho", lagi waé bubar dikirim menyang "Ten Rings" lan digunakaké kanggo nyerang kuthané Yinsen. Dhèwèké uga sinau yèn Stane nyoba nuntun dhèwèké metu saka perusahaané dhewe. Samulihé, Stark ditembak dening rong jet tempur F-22 Raptor . Dhèwèké ngandhani Rhodes identitas rahasiané ing upaya kanggo mbatalake serangan marang dhèwèké, nanging dhèwèké nemtokake lunga nganggo usahané dhéwé. Stark ngirim Potts kanggo ngganggu sistem komputer perusahaan. Dhèwèké nemokaké Stane sing uwis nyedhiyakaké téroris karo gegaman Stark lan nyèwa Ten Rings kanggo matèni Stark, nanging grup kasebut nolak kasepakatan sawisé ngerti sapa targèt kasebut. Potts banjur ketemu karo Agen Phil Coulson saka "Strategis tanah air intervensi, Penegakan hukum dan logistik divisi" (S.H.I.E.L.D.), sawijining lembaga rahasia pamarèntah, kanggo ngandhani babagan aktivitasé Stane.

Stane ngunjungi Ten Rings lan sawise éntuk tugelan saka setélan prototipe sing remuk, grup kuwi dieksekusi. Dhèwèké banjur nindakaké rékayasa walik kanggo setélané dhewe saka setélan kapisan Stark, ananging para ilmuwan kuwi ora bisa ndadékaké loro réaktor arc nggoné Stark. Ora kapengaruh, Stane nyerang Stark ing omahé, nggunakaké; piranti sonic kanggo nglumpuhé dhèwèké, njupuk réaktor arc saka dhadhané Stark lan ninggalaké dhèwèké. Nanging, Stark kasil ngéntukaké lan nginstal manèh réaktor kapisané. Déné, Potts lan sawatara akeh agèn S.H.I.E.L.D. lunga kanggo nahan Stane, mung bakal diserang dening ewdhèwèké kanthi setélané sing saiki wis kerja diarani Iron Monger.

Stark lunga kanggo nylametaké nanging ora sebandhing karo Stane, amarga réaktor lawasé dhèwèké kurang kuwat kanggo setélan saiki. Dhèwèké kepèpèt Stane ing gendhèng wangunan industri Stark lan ngomong marang Potts supaya nglebokaké réaktor arc kanthi ukuran gedhé ing jero wangunan. Iki ngeculaké gelombang listrik gedhé sing nyebabaké Stane dadi lemes semaput lan ndadekaké dhèwèké tiba nglewati endheg-endheg langsung menyang reaktor lan katon matèni dhèwèké.

Ing dina sabanjuré, pèrs wis ngarani wong misteri, Stark ing klambi wesiné, minangka Iron Man . Sadurungé ngomong ing sawijining konferènsi pèrs, Stark banjur nyoba kanggo nggawé hubungan romantis karo Potts, nanging ditolak. Stark wiwit ngandhakaké critané marang dhèwèké dening S.H.I.E.L.D., nanging banjur ngumumaké yèn dhèwèké yaiku Iron Man.

Ing adégan sawisé krédit, dirèktur S.H.I.E.L.D. Nick Fury ( Samuel L. Jackson ) ngunjungi Stark ing omahé, lan sing nyathet yen Iron Man "ora siji-sijiné superhéro ing donya", dhèwèké ngomong pengin mbahas "Avenger Initiative".

Pemain[besut | besut sumber]

Aktor Minangka
Robert Downey Jr. Tony Stark / Iron Man
Terrence Howard James "Rhodey" Rhodes
Gwyneth Paltrow Virginia "Pepper" Potts
Jeff Bridges Oblate Stone / Iron Monger
Shaun Toub Yinsen
Leslie Bibb Christine Everhart
Jon Favreau Sugeng Hogan
Samuel L. Jackson Nick Fury
Gerard Sanders Howard Stark