Injeolmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Injeolmi

Injeolmi ya iku jinis roti beras (tteok) kang digawé saka adonan glepung beras ketan kang dideplok kanthi kenyal.[1][2] Sawise dideplok, dikethok cilik-cilik lan disebari glepung kacang lan kedelai.[2] kanggo ngasilake injeolmi kanthi rasa lan kenyal kang pas dibutuhake tenaga ekstra kanggo deplok adonan. Sawise dideplok kanthi bener, injeolmi bakal alus, kenyal lan lengket ing lambe.[2] Injeolmi biyasa disajekake ing acara kusus kaya ta dina ulang tahun kang wiwitan (doljanchi), nanging saiki bisa digawé lan dipangan kapan waé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Injeolmi, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.
  2. ^ a b c d An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 76. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung).