Injeolmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Injeolmi

Injeolmi ya iku jinis roti beras (tteok) kang digawé saka adonan glepung beras ketan kang dideplok kanthi kenyal.[1][2] Sawise dideplok, dikethok cilik-cilik lan disebari glepung kacang lan kedelai.[2] kanggo ngasilake injeolmi kanthi rasa lan kenyal kang pas dibutuhake tenaga ekstra kanggo deplok adonan. Sawise dideplok kanthi bener, injeolmi bakal alus, kenyal lan lengket ing lambe.[2] Injeolmi biyasa disajekake ing acara kusus kayata dina ulang tahun kang wiwitan (doljanchi), nanging saiki bisa digawé lan dipangan kapan wae.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Injeolmi, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.
  2. ^ a b c d An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 76. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Injeolmi&oldid=988984"