Ibu Kita Kartini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
R.A. Kartini
Repro negatif potret Raden Ajeng Kartini (foto 1890-an)
Lair (1879-04-21)April 21, 1879
Flag of the Netherlands Jepara, Jawa Tengah, Hindia Walanda
Tilar donya Sèptèmber 17, 1904(1904-09-17) (umur 25)
Flag of the Netherlands Rembang, Jawa Tengah, Hindia Walanda
Jeneng liya Raden Ayu Kartini
Dikawruhi amarga Emansipasi wanita
Agama Islam
Garwa R.M.A.A. Singgih Djojo Adhiningrat

Raden Adjeng Kartini (lair ing Jepara, Jawa Tengah, 21 April 1879 – pati di Rembang, Jawa Tengah, 17 September 1904 ing yuswa 25 taun) utawi langkung tinepang kanthi sebutan Raden Ayu Kartini punika, satunggiling lagu wajib utawi lagu nasional ing negari Indonésia, ingkang karipta déning Wage Rudolf Soepratman. Lagu punika minangka pakurmatan dhumateng semangat R.A. Kartini ingkang merjuangaken nasib kaum wanita ingkang wekdal semanten taksih kinungkung déning adat istiadat féodhal. Lagu punika utaminipun dipun tembangaken sacara sesarengan wonten ing pèngetan Dinten Kartini, saben tanggal 21 April.

Tèks[besut | besut sumber]

Basa Indonésia Alih basa
Ibu kita Kartini, putri sejati
Ibu kita Kartini, putri sejati
Putri Indonésia, harum namanya Putri Indonésia, arum asmanipun
Ibu kita Kartini, pendekar bangsa
Ibu kita Kartini, pandhékar bangsa
Pendekar kaumnya untuk merdeka Pandhékar kaumipun, kanggé kamardikan
Wahai ibu kita Kartini
Dhuh ibu kita Kartini
putri yang mulia
putri kang minulya
Sungguh besar cita-citanya
Luhur sanget panggayuhipun
bagi Indonésia tumrap Indonésia

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ibu_Kita_Kartini&oldid=1038178"