I Can Only Imagine (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
I Can Only Imagine
Disutradarani Andrew & Jon Erwin
Diprodhuseri
Carita déning
  • Alex Cramer
  • Jon Erwin
  • Brent McCorkle
Adhedhasar lagu bernama sama
déning MercyMe
Dibintangi
Perusahaan
prodhuksi
  • Kevin Downes Productions
  • Mission Pictures International
Dibabar déning Lionsgate
Roadside Attractions[1]
Tanggal metu
  • Maret 16, 2018 (2018-03-16)
Suwéné
110 menit
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $7 juta[2]
Kalarisan $59 juta[2]

I Can Only Imagine ("Aku Hanya Bisa Membayangkan") nggih punika filem drama Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2018 adhedhasar cariyos salebetipun lagu I Can Only Imagine, setunggalipun lagu Kristen kontemporer ingkang paling kathah dipun sugataken sadonya. Wondéné juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun J. Michael Finley minangka Bart Millard, penyanyi MercyMe ingkang nyerat lagu kasebut, sarta Dennis Quaid, Cloris Leachman, lan Trace Adkins. Filem punika kababar ing surya 16 Maret 2018 kagem sagung pamirsa ing di Amérikah Sarékat.

Filem punika kadamel adhedhasar saking cariyos nyata sawingkingipun lagu band MercyMe ingkang nate nampèni bebungah double platinum "I Can Only Imagine", ingkang lajeng dados lagu Kristen kontemporer paling asring dipun pasugataken sadonya dumugi sakniki.[3] Kawiwitan saking pagesangan vokalis MercyMe, Bart Millard, lan sesambetanipun kaliyan ramanipun ingkang tilar donya nalika piyambakipun taksih yuswa 8 taun lajeng saget nganggit lagu kasebut.[4] Miturut direktur Andrew Erwin, filem punika mboten namung lelagon ingkang kacariyosaken, nanging sesambetan, karumitan, lan sedaya ngengingi putra-bapa."[5]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • J. Michael Finley minangkaBart Millard, vokalis saking MercyMe
  • Brody Rose minangka Bart muda
  • Dennis Quaid minangka Arthur Millard, ayah Bart
  • Cloris Leachman minangka Meemaw, nenek Bart
  • Madeline Carroll minangka Shannon, istri Bart
  • Trace Adkins minangka Scott Brickell, manajeripun MercyMe
  • Priscilla Shirer minangka Ibu Fincher, gurunipun Bart

Pandamelan[besut | besut sumber]

Filem dipunwartosaken badhe dipundamel ing wulan Desember 2016.[6] Dennis Quaid nyawiji sesarengan para juru paaga sanèsipun ing wulan 2017. Juru paraga priya Broadway J. Michael Finley miwiti pakaryanipun miyos filem punika kanthi maragani minangka Bart Millard. Ing wulaningkang sami, wonten pawartos bilih filem punika badhe kababar ing mangsa semi taun 2018. Ing wulan Agustus 2017, Lionsgate lan Roadside Attractions neken parajanjen minangka juru dum film saperlu kagem mbabar filem punika kagem sagung pamirsa ing Amérikah Sarékat.[1][7]

Can Only Imagine dirilis pada tanggal 16 Maret 2018 bersama-sama dengan Tomb Raider, dan asalnya diproyeksikan memperoleh pemasukan kotor $2–4 juta dari 1.620 gedung bioskop pada akhir minggu pembukaan.[8] Namun, setelah memperoleh $6,2 juta pada hari pertama (termasuk $1,3 juta dari penayangan perdana hari Kamis malam), perkiraan akhir minggu meningkat menjadi $14 juta.[9] Ternyata pemasukan minggu pertama adalah sebesar $17,1 juta, melampaui perkiraan dan berada pada peringkat ketiga pada box office di belakang Black Panther dan Tomb Raider.[10] Sekitar 67% penonton pada akhir minggu perdana adalah perempuan sedangkan 80% di atas usia 35 tahun.[10] Merupakan pembukaan terbesar keempat untuk film berdasarkan iman, setelah The Passion of the Christ ($83,8 juta), Son of God ($25,6 juta) dan Heaven Is for Real ($22,5 juta).[11] Pada akhir minggu kedua, film ini hanya turun 19% ke $13,8 juga, kembali menempati peringkat ketiga.[12] Kemudian pada peringkat keempat pada akhir minggu ketiga, memperoleh $10,4 juta (termasuk $3 juta pada Hari Minggu Paskah).[13]

Pangandikanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Miyos situs eb agregator review Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk panampi dumugi 62% saking 13 pambiji, lan average rating 5.2/10.[14] Pamirsa ingkang sami ngisi angket ing CinemaScore maringi biji rata-rata "A+" saking A+ dumugi F,[9]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Faith-Based ‘I Can Only Imagine’ Picked Up By Lionsgate & Roadside Attractions (Deadline)
  2. a b "I Can Only Imagine (2018)". The Numbers. Dijupuk April 4, 2018. 
  3. Faith-Based Film ‘I Can Only Imagine’ With Dennis Quaid, Cloris Leachman And Trace Adkins Eyes Spring 2018 Release (Deadline)
  4. The First Trailer For Dennis Quaid-Starrer 'I Can Only Imagine' Is Here
  5. Two Big Distributors Acquire Faith-Based Film, 'I Can Only Imagine' (CBN)
  6. MercyMe hit song turning into Okie production
  7. Lionsgate, Roadside Acquire Faith-Based Drama 'I Can Only Imagine' (THR)
  8. Jeremy Fuster (March 13, 2018). "Will ‘Tomb Raider’ Be the Movie to Finally Knock ‘Black Panther’ From Box Office Perch?". TheWrap. Dijupuk March 13, 2018. 
  9. a b Anthony D'Alessandro (March 16, 2018). "‘Black Panther’ Poised For $460M+ In Profit; ‘I Can Only Imagine’ Surprises – Box Office Update". Deadline Hollywood. Dijupuk March 17, 2018. 
  10. a b Anthony D'Alessandro (March 18, 2018). "‘Black Panther’ Keeps B.O. Treasure From ‘Tomb Raider’; How ‘I Can Only Imagine’ Hit A $17M High Note". Deadline Hollywood. Dijupuk March 18, 2018. 
  11. "Box Office: 'I Can Only Imagine' Revives Faith-Based Genre". The Hollywood Reporter. March 20, 2018. Dijupuk March 20, 2018. 
  12. D'Alessandro, Anthony (March 25, 2018). "Does ‘Pacific Rim: Uprising’ Break Even At The Global B.O.?; ‘Black Panther’ Sets Marvel Record – Sunday Postmortem". Deadline Hollywood. Dijupuk March 25, 2018. 
  13. D'Alessandro, Anthony (April 1, 2018). "How Warner Bros. Sold ‘Ready Player One’ On The Spielberg Spirit & Beat Tracking With $53M+ 4-Day – Sunday Postmortem". Deadline Hollywood. Dijupuk April 4, 2018. 
  14. "I Can Only Imagine (2018)". Rotten Tomatoes. Fandango Media. Dijupuk March 18, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]