Hobart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hobart
Hobart Marina
Lokasi Hobart
Nagara Australia
Praja Tasmania
Dina madeg 1803
Jembar wewengkon 1.357,3 km2
Sing ndunungi 200.525 (Sensus 2006)
 - Kepadatan 148,9/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+10)
AEDT (UTC+11)

Hobart iku ibukutha praja Tasmania, Australia. Diadegaké ing taun 1804 minangka koloni ukuman, Hobart minangka kutha paling tuwa kaloro sisan kutha gedhé dhéwé ka-12 ing Australia, kanthi sing ndunungi metropolitan watara 200.000. Kutha iki minangka pusat finansial lan pamaréntahan Tasmania, sarta duwé plabuhan segara.

Géografi[besut | besut sumber]

Hobart dumunung ing muara Kali Derwent ing sisih kidul-wétan praja Tasmania ing koordinat 42°52′S 147°19′E / 42.867°S 147.317°E / -42.867; 147.317. Tlatah central business district dumunung ing pasisir kulon, sisih-sisihan karo Sullivan's Cove, kanthi tlatah pinggiran kang nyebar sadawaning pasisir Derwent nganti tekan pagunungan ing sikilé Gunung Wellington. Plabuhan Hobart nguwasani kabèh tlatah asli Sullivan's Cove.

Tlatah Metropolitan Hobart dumadi saka telu kutha otonom, ya iku Kutha Hobart, Kutha Glenorchy lan Kutha Clarence, plus tlatah kang dadi tlatah urban Municipality of Kingborough lan Municipality of Brighton. Tlatah pinggiran (suburban) nyakup wilayah sisih kiwa tengené kali. Kapisah saka kutha iki, pusat-pusat komersial utama ya iku Glenorchy (ing sisih lor) lan Rosny Park (pasisir wétan). Kutha satelit Kingston, ing sisih kidul kutha, tuwuh dadi tlatah pinggiran Hobart. Kutha-kutha liya ing saubengé kaya déné Sorell, Margate, Brighton lan New Norfolk dadi papan panggonan urip kang populèr.

Iklim[besut | besut sumber]

Cuaca rata-rata ing Hobart
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Agu Sep Okt Nov Des Taun
Rata-rata dhuwur °C (°F) 21.6 (71) 21.6 (71) 20.1 (68) 17.3 (63) 14.4 (58) 11.9 (53) 11.6 (53) 13.0 (55) 15.0 (59) 16.9 (62) 18.7 (66) 20.3 (69) 16,9 (62)
Rata-rata endhèk °C (°F) 11.8 (53) 12.0 (54) 10.8 (51) 8.9 (48) 6.9 (44) 5.2 (41) 4.5 (40) 5.2 (41) 6.4 (44) 7.7 (46) 9.2 (49) 10.8 (51) 8,3 (47)
Curah Udan mm (inch) 48.0 (1.9) 39.9 (1.6) 45.2 (1.8) 51.4 (2) 46.8 (1.8) 54.0 (2.1) 52.5 (2.1) 52.9 (2.1) 52.7 (2.1) 62.1 (2.4) 53.7 (2.1) 57.0 (2.2) 616,2 (24,3)
Sumber: Biro Meteorologi[1] 1882-2008

Liya-liya[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Climate Data". BoM.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessmonthday= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Praja Australia