Hijau Daun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Latar wuri
AsalBandar Lampung, Indonesia
GenrePop
Taun aktif2008-saiki
LabelSony BMG Music Indonesia
Anggota
Dide
Array
Arya
Denny
Richan

Hijau Daun grup musik kang asalé saka Teluk Betung, kutha Bandar Lampung, grup [[musik iki diwangun ning taun 2008 dianggotanni déning Dide (vokal), Array (gitar), Arya (gitar), Denny (drum), lan Richan (bas), Albume kang pisanan Ikuti Cahaya kang dirilis ning taun 2008.[1] Grup musik iki dianggotani déning limang personil, ya iku Dide kang bagiyané vokal, Array lan Arya kang nyekel gitar, Deny pérangan drum, lan Richan kang nyekel bass nalika taun 2001 ning désa kalairané akiré meratau menyang Jakarta kanggo anggoleki pangalaman kang luwih akèh.[1]

Jeneng Hijau Daun iku dijukut saka filosofi klorofil kang mènèhi oksigèn ning kauripané mahluk liyané.[1] Hijau Daun duwé pangarep-arep supaya bisa mènèhi oksigèn utawa angin kang seger marang dunya musik saiki.[1]

Hijau Daun ngawali karir profesionalé liwat label Sony BMG Indonésia nalika sasi April taun 2008.[1] Debut albumé kang pisanan déning Hijau Daun dirilis nalika taun 2008 lan diwènèhi judhul IKUTI CAHAYA.[1]

Single kapin pisanan saka albumé isiné 10 tetembangan, tetembangan kang judhulé Suara (Ku Berharap) kacatet bisa nganti angka 1,5 yuta kanggo RBT namung wektu sesasi, watra sasi September nganti Dhésèmber taun 2008.[1] Lan ning asasi April, RBT single Suara (Ku Berharap) bisa diaktivasi nganti tekan 6 yuta akehé.[1] Hijau Daun uga olih platinum nganti kaping 6.[1]

Partengahan sasi April taun 2009, Dide dkk dinobataké dadi grup musik pandatang anyaran kang paling dahsyat ning ajang 'Dahsyatnya Award'.[1]

Maring sasi Ramelan, Hijau Daun uga ngrilis single religi, single iki sadurungé digawakaké déning Gigi.[1] Single iki dhéwé dinyanyikaké nganti cara duet karo Nindy.[1]

Ning akir sasi Oktober taun 2009, Hijau Daun olih panghargaan manèh.[1] Taun 2009 Hijau Daun olih prestasi saka Indigo Awards 2009 ning telung kategori, Grup MUsik paling apik, Artis Pop Paling apik, lan Artis of the Year.[1]

Taun 2010, Hijau daun mromosikaké single kang kaping loroné, single iki bertajuk 'Aku Dan Air Mata'.[2] Werna musiké kang diusung esih jelas padha, nanging ana bedhané ning babagan kualitas suarané.[2] Lirik lagu iki duwé teges kang jero.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n biografi hijau daun dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. a b c 'Aku Dan Air Mata', Andalan Baru Hijau Daun dipununduh tanggal 16 Juli 2011