Henry Royce

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sir Henry Royce, Bt
Lair 27 Maret 1863
Alwalton, Peterborough
Pati 22 April 1933 (umur 70)
West Wittering, West Sussex
Kabangsan United Kingdom
Karya
Proyèk wigati Rolls-Royce
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan:

Henry Royce ingkang anggadhahi nama jangkep Sir Frederick Henry Royce (miyos ing Alwalton, Huntingdonshire, Britania Raya, tanggal 27 Maret 1863 – kapundhut ing West Wittering, West Sussex, Britania Raya, 22 April 1933 nalika yuswanipun 70 taun) inggih punika perintis pabrikasi montor ingkang sesarengan kaliyan Charles Rolls ambangun perusahaan Rolls-Royce ing taun 1906.[1]

Henry Royce krama kaliyan Punt Minnie ing taun 1893. Piyambakipun ambangun bale wisma ing Chorlton-cum-Hardy, Manchester, sareng kaliyan ibu Royce (ingkang seda ing taun 1904) kaliyan Violet keponakan Minnie. Kaluwarga Royce pindhah ing bale wisma ingkang enggal ing Knutsford, Cheshire taun 1898. Henry Royce kaliyan Minnie pisah ing taun 1912. Piyambakipun seda ing griyanipun ing Elmstead, West Wittering tanggal 22 April 1933.[2]

Royce pikantuk anugerah OBE sasampunipun Perang Dunia Pisanan, lan ngripta Baronet, saking Seaton ing County Rutland, tanggal 26 Juni 1930 kangge layanan marang Aviation Inggris.

Ing taun 1962 dipunbangun jendhela ingkang dipundedikasikaken kagem pengetanipun ingkang dipunresmikaken ing Westminster Abbey. Jendhela inggih punika salah satunggaling serangkaian ingkang dipunrancang dening Sir J. Ninian Comper lan dipundedikasikaken ing memori saking insinyur ingkang misuwur. Piyambakipun ugi dipunpengeti ing Royce Hall, akomodasi siswa ing Loughborough University.

Cathetan Suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ (en)Evans, Michael (2004). In the Beginning-the Manchester Origins of Rolls-Royce. Derby, UK: Rolls-Royce Heritage Trust. ISBN 1-872922-27-9.
  2. ^ (en)Pugh, Peter (2001). The Magic of a Name - The Rolls-Royce Story: The First 40 Years. Icon Books. ISBN 1840461519.

Pranala Njawi[sunting | Sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henry_Royce&oldid=831185"