Henrikh Mkhitaryan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Henrikh Mkhitaryan
Algérie - Arménie - 20140531 - Henrikh Mkhitaryan.jpg
Mkhitaryan wekdal main kanggé timnas Armenia taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Henrikh Hamleti Mkhitaryan
Tanggal lair (1989-01-21) 21 Januari 1989 (umur 30)
Papan lair Yerevan, Armenia
Dhuwur 178 m (584 ft)
Posisi main Glandhang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 22
Karir nom
1995–2006 Pyunik Yerevan
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2009 Pyunik 70 (30)
2009–2010 Metalurh Donetsk 37 (12)
2010–2013 Shakhtar Donetsk 72 (38)
2013–2016 Borussia Dortmund 90 (23)
2016– Manchester United 15 (9)
2018 — Persib (-)
Tim nasional
2006–2007 Armenia U-17 5 (1)
2007–2008 Armenia U-19 6 (1)
2008–2010 Armenia U-21 13 (9)
2007– Armenia 61 (19)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11 February 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 November 2016

Henrikh Mkhitaryan (lair 21 Januari 1989; umur 30 taun, Armèni: Հենրիխ Մխիթարյան, Cithakan:IPA-hy) inggih punika satunggaling juru main bal-balan prof'esional saking Armenia ingkang main ing posisi glandhang lan samenika main ing klub Manchester United Premier League Inggris lan tim nasional bal Armenia. Saderengipun main ing Manchester United, Mkhitaryan main ing klub Pyunik Yerevan minangka klub pertama, lajeng gabung kaliyan klub Metalurh Donetsk, lan Shakhtar Donetsk.

Mkhitaryan dipunjuluki Heno saking para penggemaripun ing Armenia ing wiwitan kariripun [1][2][3] lan ing wekdal samangke pikantuk jejuluk enggal Mücke (teges harfiah "lemud") déning Bild lan Micki déning para pandemen Borussia Dortmund.[4]

Mangsa Eném[besut | besut sumber]

Mkhitaryan dipunlairaken tanggal 22 Januari 1989 saking pasangan Marina Taschian lan Hamlet Mkhitaryan ing ibukutha Armenia, Yerevan.[5] Bapakipun punika striker ingkang misuwur FC Ararat Yerevan ing taun 1980-an, ingkang tilar donya amargi gerah tumor otak ing yuswa 33 taun.[5] Ibunipun dados pangarsaning dhepartemén tim nasional ing Fedherasi Bal Armenia lan mbakyunipun, Monica, nyambet damel ing kantor pusat UEFA.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bedakian, Armen (7 May 2013). "Five Players Chelsea Should Sign Under Jose Mourinho". Sports.co.uk. Dijupuk 9 January 2018. 
  2. Biastoch, Fabian (27 June 2013). "Borussia Dortmunds Wunschspieler Henrikh "Heno" Mkhitaryan – ein armenischer Diamant" (ing basa German). Goal.com. Dijupuk 9 January 2018. 
  3. Prindiville, Mike (16 June 2013). "Liverpool looking to lock down Shakhtar’s Henrikh Mkhitaryan". NBC Sports. Dijupuk 9 January 2018. 
  4. Mücke heißt jetzt Micki(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  5. a b Մխիթարյան. Գնահատում եմ նույնիսկ իմ թշնամիներին, որոնք ինձ ավելի ուժեղ տն դարձնում(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  6. Dance by Henrikh Mkhitaryan(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)