Haywire (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Haywire nggih punika sesirah filem thriller saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Steven Soderbergh. Skénario kaanggit déning Lem Dobbs. Gregory Jacobs, wonten filem punika kapatah dados juru damel. Wondéné tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng David Holmes, lan sinematografi dipuncakaken déning Peter Andrews. Sawetawis juru besut kalampahaken déning Mary Ann Bernard. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Gina Carano, Michael Fassbender, Ewan McGregor, Bill Paxton, Channing Tatum, Antonio Banderas, lan Michael Douglas. Carano, salah setunggaling petinju bebas maragani minangka piyambakipun, ngrangkep minangka paraga panyulih utawi stunt man.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing wulan September 2009 kawartosaken bilih badhe kawiwitanipun pandamelan filem kanthi sesirah Knockout, nanging sesirah punika lajeng dipunowahi dados Haywire sadêrêngipun kawiwitan. Skénario kaserat kanthi mundhut latar panggènan wonten Dublin. Pamundhutan gambar kawiwitan ing surya 2 Februari 2010 dumugi 25 Maret 2010 ing Irlandia kanthi rantaman $25 juta. Filem punika nampi pangalembana saking para juru kritik, kados ingkang kamot wonten Rotten Tomatoes ingkang mratélakaken bilih filempunika nggadhahi pandhemen 80% adhedhasar saking 181 pangulas. Kacathet ugi, pikantuk biji 67/100 wonten ing laman Metacritic, saking 40 juru kritik.[2][3][4][5][6]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Haywire (2012)". Box Office. Internet Movie Database. March 27, 2012. Dijupuk April 29, 2012. 
  2. "Set Pics from Steven Soderbergh's Knockout". BeyondHollywood.com. Dijupuk July 22, 2011. 
  3. "UPDATE: Steven Soderbergh's Next Movie is a Knockout". ComingSoon.net. Dijupuk July 22, 2011. 
  4. Brunsting, Joshua. "Steven Soderbergh's Full Frontal Now Available On Netflix Watch Instantly. Soderbergh's Knockout, Now Titled Haywire, Gets Early Test Screening". Dijupuk July 22, 2011. 
  5. "Haywire". Rotten Tomatoes. Flixter. Dijupuk April 28, 2013. 
  6. "Haywire". Metacritic. Dijupuk December 15, 2013. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]